Zaprosimy Ciebie z tym kilofem i będziesz nam łupał ziemię, ok?BLACK pisze:Kilofy se i termosy weźcie na te spotknie
Też tak stwierdziliśmy wczoraj ale kibicujemyBLACK pisze:A spoko mogę przyjechać zreszta jak znam takie historie i tak do spotkania nigdy nie dojdzie
Kolego trochę dziwne. 09.03. Kopaliśmy 60km na południe od Dobrego miasta i to na polach. Oczywiście bywały miejsca ze zmarzniętą ziemią ale max na 3-4cm i to na północnych stokach lub kilka metrów od lasu, tam gdzie cień szybko nachodził. Na reszcie obszaru kopało się bardzo dobrze.piećka1977 pisze:Wypad 10.03 okolice Dobrego Miasta. Las w miarę można jeszcze od biedy pokopać ale i nie wszędzie. Jeżeli chodzi o pole na upartego sprawdzałem przemarznięte na około 15 cm także masakra i to przed opadami śniegu.
Pozdrawiam
Wieliczka pisze:Też tak stwierdziliśmy wczoraj ale kibicujemyBLACK pisze:A spoko mogę przyjechać zreszta jak znam takie historie i tak do spotkania nigdy nie dojdziei czekamy na dalszy rozwój wątku
![]()
A obawiasz się że będzie więcej? Ja obstawiam, że w porywach dobrego wiatru max 5FELIX pisze:Ja fanem masowych spędów nie jestem. Lepiej kameralnie - 2-3 osoby
Jakiś czas temu teren został wyrównany nie dość, że do lasu jakieś 200m to jeszcze na górce, Jak puściło i ziemia złapała wody i przymarzło fiskarsem jak w beton. Żeby wyjąć taśme którą namierzyłem 40 minut nad dołkiem , i jeszcze ten wiatr i snieg co zaczął padać myślałem że mnie szlag trafi ale ziemia . Także myślę Czarek, że trzeba poczekać aż całkiem puści.Ale to każdego indywidualna sprawa. Może się spotkamy w terenie jak sie ociepli. Pozdrawiamcesar007 pisze:Kolego trochę dziwne. 09.03. Kopaliśmy 60km na południe od Dobrego miasta i to na polach. Oczywiście bywały miejsca ze zmarzniętą ziemią ale max na 3-4cm i to na północnych stokach lub kilka metrów od lasu, tam gdzie cień szybko nachodził. Na reszcie obszaru kopało się bardzo dobrze.piećka1977 pisze:Wypad 10.03 okolice Dobrego Miasta. Las w miarę można jeszcze od biedy pokopać ale i nie wszędzie. Jeżeli chodzi o pole na upartego sprawdzałem przemarznięte na około 15 cm także masakra i to przed opadami śniegu.
Pozdrawiam
Ale tak jak pisałem w poprzednim poście. Nie będzie warunków - nie będzie kopania. Wybierzemy się dopiero jak pogoda pozwoli, może nawet będzie to kwiecień