Szukam chętnych na wypad w okolice Dobrego Miasta

O wszystkim i o niczym
Awatar użytkownika
chaoseq

Re: Szukam chętnych na wypad w okolice Dobrego Miasta

Post autor: chaoseq »

oni nie potrafią pogody dobrze powiedzieć na jutrzejszy dzień a gdzie 16-dniowa :) a tak całkiem poważnie...to tylko http://www.meteo.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; i to max 2 dni wcześniej a najczęściej dzień przed lub wcześnie rano tego samego dnia :) bo wszelkie prognozy TVP TVN Polsat itp to o kant d... :)
BLACK

Post autor: BLACK »

Kilofy se i termosy weźcie na te spotknie :P
Awatar użytkownika
cesar007

Post autor: cesar007 »

BLACK pisze:Kilofy se i termosy weźcie na te spotknie :P
Zaprosimy Ciebie z tym kilofem i będziesz nam łupał ziemię, ok?
A tak na poważnie, to logiczne jest że "poczekamy na pogodę"... :papa:
BLACK

Post autor: BLACK »

A spoko mogę przyjechać zreszta jak znam takie historie i tak do spotkania nigdy nie dojdzie :lol:
Awatar użytkownika
chaoseq

nie wiem skąd ten pesymizm BLACK :) ja organizowałem wypad pod Studzianki ( prawie 350 km od miejsca mojego zamieszkania) i bez większych problemów, trzeba było poszukać noclegów itp, a tutaj praktycznie można się w piątek spiknąć i rano w sobotę już być na miejscu :)
Awatar użytkownika
piećka1977

Post autor: piećka1977 »

Wypad 10.03 okolice Dobrego Miasta. Las w miarę można jeszcze od biedy pokopać ale i nie wszędzie. Jeżeli chodzi o pole na upartego sprawdzałem przemarznięte na około 15 cm także masakra i to przed opadami śniegu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wieliczka

Post autor: Wieliczka »

BLACK pisze:A spoko mogę przyjechać zreszta jak znam takie historie i tak do spotkania nigdy nie dojdzie :lol:
Też tak stwierdziliśmy wczoraj ale kibicujemy :roll: i czekamy na dalszy rozwój wątku :lol: :lol:
Awatar użytkownika
cesar007

piećka1977 pisze:Wypad 10.03 okolice Dobrego Miasta. Las w miarę można jeszcze od biedy pokopać ale i nie wszędzie. Jeżeli chodzi o pole na upartego sprawdzałem przemarznięte na około 15 cm także masakra i to przed opadami śniegu.
Pozdrawiam
Kolego trochę dziwne. 09.03. Kopaliśmy 60km na południe od Dobrego miasta i to na polach. Oczywiście bywały miejsca ze zmarzniętą ziemią ale max na 3-4cm i to na północnych stokach lub kilka metrów od lasu, tam gdzie cień szybko nachodził. Na reszcie obszaru kopało się bardzo dobrze.

Ale tak jak pisałem w poprzednim poście. Nie będzie warunków - nie będzie kopania. Wybierzemy się dopiero jak pogoda pozwoli, może nawet będzie to kwiecień :czekam:
Awatar użytkownika
cesar007

Wieliczka pisze:
BLACK pisze:A spoko mogę przyjechać zreszta jak znam takie historie i tak do spotkania nigdy nie dojdzie :lol:
Też tak stwierdziliśmy wczoraj ale kibicujemy :roll: i czekamy na dalszy rozwój wątku :lol: :lol:

Więcej wiary :kon:
Dojdzie do spotkania, tylko cierpliwości. Jak sami widzicie, póki co to pogoda rozdaje karty :lelele:
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

Ja fanem masowych spędów nie jestem. Lepiej kameralnie - 2-3 osoby :)
Awatar użytkownika
cesar007

FELIX pisze:Ja fanem masowych spędów nie jestem. Lepiej kameralnie - 2-3 osoby :)
A obawiasz się że będzie więcej? Ja obstawiam, że w porywach dobrego wiatru max 5 :zebek:
Awatar użytkownika
piećka1977

cesar007 pisze:
piećka1977 pisze:Wypad 10.03 okolice Dobrego Miasta. Las w miarę można jeszcze od biedy pokopać ale i nie wszędzie. Jeżeli chodzi o pole na upartego sprawdzałem przemarznięte na około 15 cm także masakra i to przed opadami śniegu.
Pozdrawiam
Kolego trochę dziwne. 09.03. Kopaliśmy 60km na południe od Dobrego miasta i to na polach. Oczywiście bywały miejsca ze zmarzniętą ziemią ale max na 3-4cm i to na północnych stokach lub kilka metrów od lasu, tam gdzie cień szybko nachodził. Na reszcie obszaru kopało się bardzo dobrze.

Ale tak jak pisałem w poprzednim poście. Nie będzie warunków - nie będzie kopania. Wybierzemy się dopiero jak pogoda pozwoli, może nawet będzie to kwiecień :czekam:
Jakiś czas temu teren został wyrównany nie dość, że do lasu jakieś 200m to jeszcze na górce, Jak puściło i ziemia złapała wody i przymarzło fiskarsem jak w beton. Żeby wyjąć taśme którą namierzyłem 40 minut nad dołkiem , i jeszcze ten wiatr i snieg co zaczął padać myślałem że mnie szlag trafi ale ziemia . Także myślę Czarek, że trzeba poczekać aż całkiem puści.Ale to każdego indywidualna sprawa. Może się spotkamy w terenie jak sie ociepli. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
cesar007

Piotrek, wierzę Ci że było jak opisujesz. Pisząc wcześniej, że się dziwię, miałem na myśli to, że stosunkowo niedaleko od Dobrego Miasta kopało się bardzo przyzwoicie. Na miliard procent nie zorganizuje tego wyjazdu na chama. To ma być przyjemność, a nie mordownia podczas kopania. Zima odpuści wtedy ruszymy. Ja też mam nadzieję, że spotkamy się w terenie :)
Awatar użytkownika
piećka1977

Mimo wszystko i tak uważam wyjazd za udany tylko szkoda że w taśmie ani w okolicy żadnej łuchy.
Awatar użytkownika
chaoseq

mam pytanie natury technicznej...Fiskars ten szpadel to takie cuś ?
http://allegro.pl/fiskars-szpadel-ergo- ... 93017.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

czy może jakiś inszy???

o i znlazłem jeszcze taki
http://allegro.pl/fiskars-szpadel-alumi ... 26316.html" onclick="window.open(this.href);return false;

lżejszy o 500 g :)
Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 21:32 przez chaoseq, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ