"Heilsberg 2010"
Moderator: Manufaktura Dzika
-
Re: "Heilsberg 2010"
DZIŚ OD 17:00 W LDK-u ZEBRANIE W SPRAWACH BIEŻĄCYCH I "HEILSBERGU". Zapraszamy każdego kto ma lub chce mieć cokolwiek do powiedzenia w sprawie.
Hej.
Od 2 lat starałem się zorganizować akcję pred Lidzbarkiem- przemarsz po okolicach z przypadkowymi biwakami gdzie popadnie, itp. Rozmawiałem z chłopakami z P7P z Wawy- robi się nas ekipa 4-5 osobowa, chętnych zapraszam. Chcemy wystartować w środę, może ktoś dojedzie w czwartek.
Pytanie, czy ktoś na miejscu pomoże nam logistycznie, tj. czy byłoby gdzie zostawić cywilne graty?
Może Dziku?
Będziemy wdzięczni.
Od 2 lat starałem się zorganizować akcję pred Lidzbarkiem- przemarsz po okolicach z przypadkowymi biwakami gdzie popadnie, itp. Rozmawiałem z chłopakami z P7P z Wawy- robi się nas ekipa 4-5 osobowa, chętnych zapraszam. Chcemy wystartować w środę, może ktoś dojedzie w czwartek.
Pytanie, czy ktoś na miejscu pomoże nam logistycznie, tj. czy byłoby gdzie zostawić cywilne graty?
Może Dziku?
Będziemy wdzięczni.
Remington pisze:Hej.
Może Dziku?
Będziemy wdzięczni.
Dom Kultury służy pomocą:) - możecie przechować u nas swoje graty, napić się kawy lub herbatki

Pozdrawiam
Ania&Jaksa
Rewelacja, tam wszyscy trafią bez problemu, jak i zaplecze sanitarne się przyda.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
To czekamy z niecierpliwością na buszujących w zbożu
-
ZEBRANIE/SPOTKANIE W LDK: piątek 28 maja, godz. 18:00.
W sprawie szałasów z naszych materiałów:
- okorki, żerdki i "spoiwa" do nich będą
- jak zawsze kilka osób ochotniczo do konstrukcji (ja jestem do dyspozycji w pon. od 15:00 lub 16:00, we wtorek od 13:00, w środę też po południu [zależy od końca festynu szkolnego, ale nie później niż 15:00], we czw. do usioru, w piątek też, ale do 14:30; służę też w sob. 29 V jeśli coś potrzeba).
Zasiadam też w pt. 4 VI o 16:00 do 17:30 w jury konkursu teatralnego (potrzebny będzie jeden sołdat ochotnik do pokazania dziatwie obrotów bronią - jak w Kraszewie, ale bez strzału; potem obaj walimy na pole, by wyjść z innymi na odkrycie tablicy na 20:00 a potem w miasto: patrole i małe piwo).
W sprawie szałasów z naszych materiałów:
- okorki, żerdki i "spoiwa" do nich będą
- jak zawsze kilka osób ochotniczo do konstrukcji (ja jestem do dyspozycji w pon. od 15:00 lub 16:00, we wtorek od 13:00, w środę też po południu [zależy od końca festynu szkolnego, ale nie później niż 15:00], we czw. do usioru, w piątek też, ale do 14:30; służę też w sob. 29 V jeśli coś potrzeba).
Zasiadam też w pt. 4 VI o 16:00 do 17:30 w jury konkursu teatralnego (potrzebny będzie jeden sołdat ochotnik do pokazania dziatwie obrotów bronią - jak w Kraszewie, ale bez strzału; potem obaj walimy na pole, by wyjść z innymi na odkrycie tablicy na 20:00 a potem w miasto: patrole i małe piwo).
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Postaram się być razem z Markusem na zebraniu
-
Jutro o 11:00 mam spotkanie z Mariuszem Gryszkiewiczem w sprawie jego komentarza na polu bitwy 5 VI. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie, pomysły na ten komentarz, to niech wpisuje. Może przyciągnę go na zebranie w piątek; paru scholarów z gimnazjum mogłoby się przydać w robocie.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
aby tylko wiedział które mundury czyje a ludziom wystarczy
Witam.
Zebranie zaplanowane na piątek przenosimy na sobotę (29 maja), miejsce (LDK) i godzina bez zmian (18).
Powód: w szkole muzycznej w tejże porze w piątek jest Dzień Animatora Kultury i cała kadra LDK musi być obecna.
Sprawy są w większości połapane. W sobotę określimy ostateczną strategię działań: poniedziałek-sobota.
pozdrawiam szaleńczo!
Zebranie zaplanowane na piątek przenosimy na sobotę (29 maja), miejsce (LDK) i godzina bez zmian (18).
Powód: w szkole muzycznej w tejże porze w piątek jest Dzień Animatora Kultury i cała kadra LDK musi być obecna.
Sprawy są w większości połapane. W sobotę określimy ostateczną strategię działań: poniedziałek-sobota.
pozdrawiam szaleńczo!

-
Dobra, taka jest twarda rzeczywistość, ale zanim przystąpicie do podsumowania i szampańskiej zabawy, proszę byś wpisał tu już dziś (czwartek) albo jutro rano, co konkretnie jest już i na kiedy załatwione. Część ludzi być może nie będzie mogła zajść w sobotę na spotkanie (weekend ma swoje prawa w życiu prywatnym a czasem zawodowym). Orientacyjny zarys harmonogramu działań na "po niedzieli" też się przyda. Takie konkretne informacje sprawią dobre wrażenie i pozwolą prewencyjnie uniknąć odczucia, że zabawa przed robotą
.
Proszę również o ODBIERANIE TELEFONÓW, kiedy tylko jest to możliwe (sytuacje wyjątkowe: wykład, kąpiel pod prysznicem, seks
).

Proszę również o ODBIERANIE TELEFONÓW, kiedy tylko jest to możliwe (sytuacje wyjątkowe: wykład, kąpiel pod prysznicem, seks

i telefon w plecaku w trakcie kopaniasrebrny_lis pisze:(sytuacje wyjątkowe: wykład, kąpiel pod prysznicem, seks).

Wstępnie zgłaszam sie do Remika na przedbitewny marsz, zaprawa to podstawa, ale jak w środę mamy zacząć to 2 dni będziemy się tułać do piątku ? Remiku ogólnie dobry pomysł, popieram
-
Macie jakiś pomysł na trasę, czy coś zaproponować? No i jaki planujecie dzienny "przerób" km? Sam bym spróbował, gdyby nie obowiązek udziału w przygotowaniach
. Jednak może coś wystrugamy w lipcu...

Hej.
Jutro się widzimy, kto może.
Dzis widziałem się z Adkiem. Ustaliliśmy wstępy jadłospis. W punkcie kulminacji - obiad sobota - bedzie grochówa, reszta suche prowianty plus sobota wieczór solianka umarzona:)
Do środy będą produkty, będziemy je porcjowac z wolontariuszami.
Dziś koszono ciągnikiem parking, boisko oraz pole pod biwak. W poniedziałek będą kosić ręcznymi kosiarami pod publikę.
Poniedziałek, wtorek będzie drewno i daszki z DM.
Od poniedzialku wkracza także ekipa z Urzędu Miasta.
Wtorek przyjedzie słoma (10 balotów). Trza ją będzie tylko przykryć.
Prace na polu - środa, czwartek popołudnie, piątek.
W piątek od 12 do soboty wieczór będzie czynna recepcja (duzy namiot na boisku, tam też magazynek żywnościowy, chłodniczy w LDK)
Do dyspozycji mamy około 20 wolontariuszy
6 chłopaków, którzy też zaoferowali się do pomocy przy pracach konstrukcyjnych, tylko w sobotę potrzebni sa przy scenie
reszta dziewcząt przy recepcji na zmiany, przygotowywaniu i wydawaniu posiłków
w piatek przyjedzie beczkowóz i toy-toy'e - tym razem w dobrej odległości.
tablica - ciężki temat
Prawdopodobnie stanie koło wjazdu przy ul. Orneckiej (koło parkingów)
Do jutra!!!:)
Jutro się widzimy, kto może.
Dzis widziałem się z Adkiem. Ustaliliśmy wstępy jadłospis. W punkcie kulminacji - obiad sobota - bedzie grochówa, reszta suche prowianty plus sobota wieczór solianka umarzona:)
Do środy będą produkty, będziemy je porcjowac z wolontariuszami.
Dziś koszono ciągnikiem parking, boisko oraz pole pod biwak. W poniedziałek będą kosić ręcznymi kosiarami pod publikę.
Poniedziałek, wtorek będzie drewno i daszki z DM.
Od poniedzialku wkracza także ekipa z Urzędu Miasta.
Wtorek przyjedzie słoma (10 balotów). Trza ją będzie tylko przykryć.
Prace na polu - środa, czwartek popołudnie, piątek.
W piątek od 12 do soboty wieczór będzie czynna recepcja (duzy namiot na boisku, tam też magazynek żywnościowy, chłodniczy w LDK)
Do dyspozycji mamy około 20 wolontariuszy
6 chłopaków, którzy też zaoferowali się do pomocy przy pracach konstrukcyjnych, tylko w sobotę potrzebni sa przy scenie
reszta dziewcząt przy recepcji na zmiany, przygotowywaniu i wydawaniu posiłków
w piatek przyjedzie beczkowóz i toy-toy'e - tym razem w dobrej odległości.
tablica - ciężki temat
Prawdopodobnie stanie koło wjazdu przy ul. Orneckiej (koło parkingów)
Do jutra!!!:)