ACE 250. Z wypowiedzi wynika, że do drobnicy!!?

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
Awatar użytkownika
DAMIAN

Post autor: DAMIAN »

moll pisze:chłopie bież go i nie zastanawiaj się
Zastanowić i zapytać się zawsze warto. Ci co się nie zastanawiają, kupują MDki... ;)
Awatar użytkownika
moll

Post autor: moll »

sorki moze to tak brutalnie zabżmiało ale sprzęcik wart polecenia
Awatar użytkownika
KOZAK

Post autor: KOZAK »

moll pisze:chłopie bież go i nie zastanawiaj się
ja tez popieram kupuj a nie bedziesz żalował .
Najważniejszą rzeczą to poznanie sprzetu. Nie mozna sie go wyuczyc na pamiec, trzeba chodzic i chodzic aby go wyczuc. Wykrywacz to nie 100% sukcesu, moim zdaniem jakies 30 do 40% reszta to wiedza , doswiadczenie i chyba najwazniejsze SZCZESCIE. Mysle , ze sie ze mna Panowie zgodzicie :lol:
Awatar użytkownika
moll

Post autor: moll »

jak najbardziej sie z tym zgadzam.
Awatar użytkownika
Rayo

Post autor: Rayo »

O Garecie 250 można powiedzieć wiele, ale napewno nie to że jest to chu...stwo.

Absolutnie nie miałem na myśli tego że Garrett to jakaś lipa. Nie o to mi chodziło. Właśnie go kupiłem i szukam wszystkiego na jego temat. Jestem nowy a takich jak ja łatwo naciągnąć na super sprzęt przez tzw. "znawców tematu" i "serdecznych doradców". Dlatego szukam wśród Was. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

Ja tam mialem dylemat wszech ogromny. 250-ka czy HS-3? Myslalem dludo, czytalem duzo, a czas lecial nie ublaganie! W sumie plusow i minusow jest proporcjonalnie, ale do ACE 250 zrazil mnie... KOLOR!! Ot poprostu kolor! Czlowiek szykuje sie w teren,dobre buty, porzadne spodnie i bluza (najczesciej khaki i t.p.) plecak, czapka i dobra lopata(!!)!A tu co?! Widac Cie z dwuch kilometrow! Z calym szacunkiem dla Garetta! P.S. Garett na drobnice HS-3 z lekkim wskazaniem ma militarke, acz monetka tez nie pogardzi.
Awatar użytkownika
DAMIAN

QQ

Post autor: DAMIAN »

zoz pisze:Ja tam mialem dylemat wszech ogromny. 250-ka czy HS-3? Myslalem dludo, czytalem duzo, a czas lecial nie ublaganie! W sumie plusow i minusow jest proporcjonalnie, ale do ACE 250 zrazil mnie... KOLOR!! Ot poprostu kolor! Czlowiek szykuje sie w teren,dobre buty, porzadne spodnie i bluza (najczesciej khaki i t.p.) plecak, czapka i dobra lopata(!!)!A tu co?! Widac Cie z dwuch kilometrow! Z calym szacunkiem dla Garetta! P.S. Garett na drobnice HS-3 z lekkim wskazaniem ma militarke, acz monetka tez nie pogardzi.

Kup osłonę elektroniki w kolorze khaki i po problemie!!! ;))) HS-3 to raczej sprzęt na militaria nie drobnicę!!!
Awatar użytkownika
genek

Post autor: genek »

Panowie małe pytanko :D na jakich ustawieniach śmigacie z garrettem ace 250?tak żeby mi kapselków folijek i innych śmieci nie łapał? no a może podpowiecie co najlepiej wyciać z dyskryminacji? :D drugi dzień z wykrywką :szok: :D
Awatar użytkownika
gregc79

Post autor: gregc79 »

Moja rada - na początku najlepiej chodź z wykrywką jak najwięcej, kop wszystko i na tej podstawie sam określisz co, gdzie, kiedy i dlaczego. Gotowa recepta nie zawsze jest najlepsza.
Z innej beczki - ja chodzę na all metal-u, maksymalnej czułości (czasem prawie maksymalnej) i nic nie wycinam - po prostu z doświadczenia sam decyduję czy kopać dany sygnał, czy nie. Generalnie ta metoda się sprawdza :D.
tedi-67

Post autor: tedi-67 »

ace 250 to dobry sprzęt chodziłem znim dwa lata trzeba go opanować,osobiście wycągnołem wiele ciekawych fantów.obecnie mam XLT ale i ace250 się nie rostałem.Jeśli mogę doradzic chodziłem na almetalu i wycinałem dwa pierwsze kwadraty jest większy zasieg czułość prawie na maxa + -
Awatar użytkownika
genek

Post autor: genek »

O! co za kolega sie pojawił z tego samego miasteczka i się nie przedstawił :roll: pozdro!!
Slawek

prozba o kontak żuromin

Post autor: Slawek »

Właśnie kupiłem garrett250 mieszkam w żurominie to stare woj ciechanowskie ,poszukuje kogoś kto mieszka blisko i wprowadzi mnie w temat wyszukiwania monet ,lub wskaże miejsca gdzie warto się pokręcić, pozdrawiam

>H<
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 08:36 przez Slawek, łącznie zmieniany 2 razy.
Jam łasica

Post autor: Jam łasica »

Witaj! Konkretny sprzęt i konkretny kierunek poszukiwań - drobnica :D Proponuje zacząć od zaoranego pola najlepiej w sasiedztwie miasta, monetki gwarantowane.
Slawek

Post autor: Slawek »

Jam łasica pisze:Witaj! Konkretny sprzęt i konkretny kierunek poszukiwań - drobnica :D Proponuje zacząć od zaoranego pola najlepiej w sasiedztwie miasta, monetki gwarantowane.

Dziękuję ze Pan się odezwał czy dobrze jest ustawić wykrywacz na coin i czy ten wykrywacz jest czuły do +- 20-u centymetrów , myśli Pan ze szanse są wszędzie na jakieś monetki bo bardzo jestem podekscytowany , próbowałem szczęścia obok starego dworku ale miałem chyba złe ustawiony wykrywacz bo znalazłem tylko kawałek widelca i gwoździe ,wykrywacz był w trybie 'Jewerli' czy warto tam poszperać ponownie w trybie coin interesują mnie tylko monety pozdrawiam

>H<
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 08:40 przez Slawek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Domenik

Post autor: Domenik »

Tryb Coin z tego co pamiętam, to na naszych terenach jest zupełnie zbędny.
Ja osobiście chodziłem na wyciętych dwóch pierwszych kreskach i na maksymalnej czułości.
ODPOWIEDZ