Zastanawiam się nad usunięciem rang z forum. Każdy będzie sobie równy , nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale chyba niektórzy nabijają posty po to by mieć "fajniejszy pagon".
Zastanawiam się nad usunięciem rang z forum. Każdy będzie sobie równy , nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale chyba niektórzy nabijają posty po to by mieć "fajniejszy pagon".
Jesteście za usunieciem rang czy przeciw?
Masz racje ze jest tak w wielu przypadkach, a najczesciej robia to nowi userzy ktorzy chcieli by jak najszybciej ''awansowac'' i nalezec do starszyzny.
Jak dla mnie rang moze wogole nie byc, choc wiem ze to taka forowa moda. Jednak czy wraz z rangami nie powinno sie usunac licznikow???
Moje zdanie jest takie stopnie są niepotrzebne a kto bierze aktywny udział w pisaniu na forum to większość z nas wie. Jestem za zniesieniem a stopień posiadam w pracy i to mi wystarczy
tez jestem podobnego zdania - smiało zlikwidować rangi zamiast tego może cos bardziej humorystycznego w stylu mało gadatliwy saperkowicz, super gderacz piszczałkowy, krzykacz cewkowy, nasłuchiwacz milczek itd itp nazwy zamiast tych stopni - zawsze to inaczej
Przeciw.
Licznik/ ranga zawsze dają jakieś pojęcie o stażu danego użytkownika na forum, po prostu częściej
trzeba klikać na diabełka .
Zresztą w każdej chwili można przejrzeć posty podejrzanego użytkownika i zrobić prze siewkę: np. skasować wszystkie posty z gratulacjami i z działu „Poznajmy się” (robota dla warwicka ); uważam że taki „zimny prysznic” poskutkuje.
Jeśli ktoś ma zastrzeżenia do niektórych postów w podległych mi działach – proszę pisać na pw.
Jak dla mnie, to rangi można znieść, ale i nie wprowadzać jakiś określeń typu "cewkowy krzykacz". Wystarczy, żeby została data dołączenia i licznik postów.
Widzę, że spóźniłem się z głosowaniem. Ale jestem za zniesieniem stopni.
To co zdobyłem wieloletnia służbą i tak mi wystarczy. A nabijacze niech nie liczą na pułkowników .
ja jestem ,,nowy´´chociaz dlugo nieodzywajac sie obserwowalem co sie tu dzieje.Dlamnie,osobiscie stopnie czy jak kto woli rangi sa w pelni obojetne,zastanawiam sie tylko jakie one maja pelnic funkcje i czy maja wogole sens???
Szkoda - w wojsku nigdy nie byłem - a tu przynajmniej dorobiłem się kapitana - a tak na powaznie rangi są bez znaczenia, licznik jak najbardziej potrzebny (dzięki temu wiadomo kto tylko nasłuchuje)
Jeżeli posty nie zawierające żadnych informacji - typu super, extra i witam będą usuwane to i rangi będą niższe - nie będą przydielane za puste nabijanie ilości postów. Wówczas rangi będą miały znaczenie, po co zmieniać to na jakieś inne liczniki skoro obecny system bardzo dobrze funkcjonuje.