Dla mnie szok - plan bitwy pod Morągiem z opisem Jermołowa, mapke widzę pierwszy raz

Plan potyczki pod Wilczkowem

Proszę http://etd.lib.fsu.edu/theses_1/availab ... tation.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;srebrny_lis pisze:Podobno można ściagnąć biografię Bagrationa w całości, ale jakoś nie mogłem dotąd namierzyć. Może ktoś pomoże: "The Lion of the Russian Army..."
A czy każde pobojowisko w Polsce musi od razu być doszczętnie ograbiane?Sepp pisze:Dziekiktos moze tam szperal juz w ziemi?
Ja się staram - informacja o wszystkich znalezionych przeze mnie guzikach trafia do centralnego rejestru Srebrnego Lisa - wydaje mi się, ze to właściwa osoba, która wykorzysta te informacje najbardziej profesjonalnie.Kodi pisze:A tak swoją drogą to jestem ciekawy czy ktoś podjął się opisywania swoich znalezisk z napoleońskich pobojowisk w sposób mogący być jakąś wartościową informacją archeologiczną, która mogłaby poszerzyć nasza wiedzę na temat danego starcia itp i czy jest coś takiego jak współpraca pomiędzy poszczególnymi znalazcami, aby obraz był pełniejszy? Czy teraz jest tak, że jak dany obiekt jak trafi w drugie ręce to traci swój kontekst?
Tyle się mówi że ekspoloratorzy robią to z miłości do historii, więc z chęcią usłyszę coś na ten temat.
Pytam wylacznie z ciekawosci GrzesiuKodi pisze:A czy każde pobojowisko w Polsce musi od razu być doszczętnie ograbiane?Sepp pisze:Dziekiktos moze tam szperal juz w ziemi?