Obrazek ?
Obrazek ?
czy ktoś jest w stanie powiedzieć co to mogło być ? Napewno części większego obrazka lub czegoś takiego. Wykonane z cynku lub ołowiu jest dość ciężkie widać złocenia i wypukłe domy ,drzewa cóż to mogło być ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Obrazek ?
Coś mi podobnego kiedyś wyszło, ale od czego to nie wiem, może coś w rodzaju panoramy miasta ?

- Blacek
- Kontakt:
Cześć!!!
Miałem kilka takich "landszafcików" - krajobrazów. Jedne były do ramek i przedstawiały np. treść piosenki (mój miał "Am Brunnen vor dem Tore" - źródełko, lipa, ławeczka i pięciolinia z tekstem oraz nutami). Były też talerze cynkowe, a na nich scenki rodzajowe (np. mleczarka z wózkiem zaprzęgniętym w psa), myśliwskie, patriotyczne... Rzeczy popularne, ale ładne
Pewnie to coś z tego. Jeśli niezbyt grube to dno talerza, grubsze mogło być częścią obrazka.
Dodaję fotkę dna talerza, które dałem w ramkę
Pozdrawiam!!!
Miałem kilka takich "landszafcików" - krajobrazów. Jedne były do ramek i przedstawiały np. treść piosenki (mój miał "Am Brunnen vor dem Tore" - źródełko, lipa, ławeczka i pięciolinia z tekstem oraz nutami). Były też talerze cynkowe, a na nich scenki rodzajowe (np. mleczarka z wózkiem zaprzęgniętym w psa), myśliwskie, patriotyczne... Rzeczy popularne, ale ładne

Dodaję fotkę dna talerza, które dałem w ramkę

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dzięki Blacek niechybnie to będzie coś takiego grube nie jest ale ciężkie , szkoda ze tylko kawałki ładna rzecz była. Dzięki za ID pozdrawiam.
- Blacek
- Kontakt:
Cała przyjemność po mojej stronie
Tak w ogóle można to podczyścić, nakleić na ładne tło np. tekturę z czerwonym (buraczkowym )pluszem i w ramkę - efekt będzie! Pozdrawiam!!!