Hej,hej!
Kurde czytałem gdzieś o działaniach drugowojennych w okolicach Różanki,Kwiecewa,łęgna, żardenik Konradowa i Klon. Ale jakos nie mogę odnaleźć tych informacji. Dziwnie wydarzenia z drugiej wojenki nakładają mi się z wydarzeniami z 1807 , dlatego szukam gdzies tych opisów i nie mogę odszukać. Pamiętam tylko tyle ze chodziło tam o 131DP. - HELP.
ot i tego własnie szukałem Pancerku. Wiedziałem ze gdzieś mi dzwoni ale nie wiedziałem gdzie. Dzieki serdeczne . Jeszcze tylko jedno pytanie do Ciebie - jak wiarygodne sa te opisy?
Jeżeli chodzi o opisy z mojej strony to są w 100% wiarygodne. Powinienem jeszcze trochę dodać nowych informacji, bo mi w międzyczasie wpadły, ale to już może w rozmowie na żywo
Wtam Panów, mi chłody niestraszne i też w tych rejonach bym pośmigał. Mam mapkę- moźe nie bardzo konkretną ale obrazującą walki. Chyba Panzer będzie wiedział o co chodzi bo jest z niemieckiego forum na którym wydawało mi się że się udzielał.
A to ta mapka Znana, znana.
Co do wiarygodnosci to jest ona dość dokładna. Wiem, że ona pochodzi z ksiażki o 18DGPanc i tylko te jednostki są zaznaczone. Trzeba też pamietać, że miedzy tą dywizją walczyły też pułk GD czy 558VGD, której tu nie widać. Tylko jak trafić te miejsca gdzie dokłądnie się bronili
Jeśli na niedziele bedzie z pogodą ok. tzn bez wiekszych opadów to w sobote po poludniu mozna sie zgadywac co do miejsca i godz. spotkania. Ja jak nic ważnego nie wypadnie mógłbym byc o 9rano bo pracuje.