miedziana dienga /łezka

Wszelkiego rodzaju środki płatnicze
czypor

miedziana dienga /łezka

Post autor: czypor »

witam wszystkich. przed dwoma laty ktoś z Forum pomógł mi zidentyfikować miedzianą Łezkę cara Aleksandra Michajłowicza I przez ,które to monetki doszło w 1662 r do Miedzianego Buntu lub inaczej Powstania Moskiewskiego.
dostałem wtedy link do strony rosyjskiego muzeum monet - /łezki/ super katalog/ ale straciłem kompa i zapisany link.
trafiłem następną miedzianą łezkę a bez tego nie da rady .
Jeśli ktoś :papa: zna adres tej strony lub pamięta ten post/ nie mogę go odnależć/ to prośba o pomoc.
Awatar użytkownika
syriusz13

Re: miedziana dienga /łezka

Post autor: syriusz13 »

czypor pisze:witam wszystkich. przed dwoma laty ktoś z Forum pomógł mi zidentyfikować miedzianą Łezkę cara Aleksandra Michajłowicza I przez ,które to monetki doszło w 1662 r do Miedzianego Buntu lub inaczej Powstania Moskiewskiego.
dostałem wtedy link do strony rosyjskiego muzeum monet - /łezki/ super katalog/ ale straciłem kompa i zapisany link.
trafiłem następną miedzianą łezkę a bez tego nie da rady .
Jeśli ktoś :papa: zna adres tej strony lub pamięta ten post/ nie mogę go odnależć/ to prośba o pomoc.
Jak to możliwe masz jeden post a ktoś ci zidentyfikował.
Poza tym : brać,brać,brać , gdzie dac?
czypor

Nie jestem aktywnym forumowiczem ,to był mój pierwszy i jedyny post na forum i nie jestem nawet pewny czy było to Warmińsko Mazurskie Forum -wybrałem wtedy przypadkowo trafione w sieci.
Pomógł mi ktoś z pewnością o dużej wiedzy i wyczuciu.Dał mi wędkę a nie rybę na talerzu za co jestem bardzo wdzięczy.
Jeśli kogoś urażam swoją prośbą lub moje zachowanie jest nie OK
to przepraszam.
czypor

i dałem radę sam. wszystkim polecam http://www.rus-moneta.ru/print_spis.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Nietajenko

Post autor: Nietajenko »

Się kolego rozpytywałeś na Forum Poszukiwanie Skarbów. Tutaj masz ten wątek: http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... 03#p628203" onclick="window.open(this.href);return false;
Mieliśmy się okazję niedawno poznać choć muszę przyznać w bardzo osobliwych okolicznościach. Co prawda te okoliczności można również określić jako skarb, z tym że w znaczeniu przenośnym. Wyszło Ci coś od tamtej pory? Może się pochwalisz swoimi fantami? Pozdrawiam.
czypor

postaram się wkleić
miedziana dienga.JPG
pierwszą już opisaną oraz drugą jeszcze nie "zdiagnozowaną"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ