Maleńki miedziak.

Wszelkiego rodzaju środki płatnicze
stranger

Maleńki miedziak.

Post autor: stranger »

No to jestem. Moneta była czyszczona przez dwa tygodnie w codziennie wymienianej wodzie destylowanej ale efekty jak widać mizerne.
Zdjęcia są jakie są ale moja lustrzanka nie radzi sobie zupełnie z makrem.
Przykleiłem więc do obiektywu taśmą lupę i zrobiłem co się tylko dało.
Średnica 14mm, wagi nie podam bo i tak gdybym miał nawet możliwość dokładnego zważenia to i tak zgorzel na miedziaku zafałszuje wynik.
Moneta bardzo cienka.

Obrazek

Tak jak już pisałem, może kto jest chętny na tego miedziaka ?
Mogę wysłąć gratisowo - jedynie proszę o doczyszczenie i zapodanie zdjęć na forum :D
Ostatnio zmieniony 01 cze 2013, 12:12 przez stranger, łącznie zmieniany 1 raz.
stranger

Re: Maleńki miedziak.

Sorry za brak zdjęć - jeszcze nie dodawałem pikczerów na tym forum więc wybaczcie - uczę się dopiero.
Pokombinuję jutro bo dzisiaj czasu już nie mam.
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

Wrzuć na imageshacka, będzie łatwiej. Jakie masz lustro i obiektyw do niego? Nawet na kitowym obiektywie da się zrobić przyzwoite zdjęcie, tylko trzeba załapać odpowiednią odległość od obiektu, ustawić tryb makro i cyknąć zdjęcie. Na pierwszy rzut oka, obiekt może wydawać się mały, ale wtedy to tylko kwestia odpowiedniego wykadrowania i przybliżenia (między innymi właśnie po to, matryce mają tyle megapikseli, ile mają). W razie czego pisz na PW. Pomogę.
stranger

No tak to wyszło - mam Nikona 5100 z obiektywem Tamron 18-270
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

Jeśli nowsza wersja obiektywu, ta bez przełącznika Macro, to nie znaczy, że funkcji w nim nie ma bo łapie z tej samej odległości co poprzednik.
Moneta to może być Solid Stanisława Augusta Poniatowskiego. Populares, często wycieruch, średnica względnie pasuje.
http://myvimu.com/exhibit/48640517-i-solid-sap-1768" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ