Szukam chętnych na wypad w okolice Dobrego Miasta
Szukam chętnych na wypad w okolice Dobrego Miasta
Kto ma chęci na pokopanie w najbliższy piątek? Mam szansę być dowieziony w oklice war-famy w piątek ok. 8 rano. Nie ukrywam, że nie znam kompletnie okolicy więc miłoby było spotkać się z kimś kto wie "gdzie jechać".
Re: Szukam chętnych na wypad w okolice Dobrego Miasta
Koledzy czy da się kopać??? ziemia jeszcze chyba zmrożona? 

ja jestem chętny jeżeli będzie pogoda ! Jestem z Bartoszyc ale dojadę jeżeli ktoś z Dobrego się odezwie to z chęcią sie zjawie 

Panowie, da się kopać. Nawet na polaCh. Dziś kopałem w okolicach Iławy i było ok. Trafiłem na kilka zmrożonych miejsc, ale wystarczyło mocniej szpadlem uderzyć i dało się
Po jutrze będzie w ogóle git

Panowie przyjmiecie bezdomnego? Możliwe ze będę wtedy miał czas więc jak coś to mogę się zjawić
Ludzie! Co wy tacy niechętni? Pogoda ma być w porządku. Wiadomo, jest przełom stycznia i lutego. Powiewu wiosny spodziewać się nie można. Ale z tego co widzę w pogodzie to nawet ma nie padać
A to już dużo, śniegu nie będzie, mrozu również
No kto jest pewien na 100% meldować!
Ja tam będę choćby sam.

No kto jest pewien na 100% meldować!
Ja tam będę choćby sam.
- piećka1977
Kurcze szkoda bo właśnie mam do pracy a warto by było sie spotkac wymienic doświadczeniami i poganiać po polach i lasach
Piątek, dzień roboczy, więc cięzko będzie chętnego na tą godzinę znaleźć.
Ja niestety nie dam rady.
Ja niestety nie dam rady.
Ci którzy są zdecydowani być jutro o 8.00 na parkingu koło Warfamy proszeni są o potwierdzenie przybycia. Jesli boicie się pogody, to powiem wam że niema czego. Deszczu ma nie być (ew. mżaweczka przelotna), temperatura 3-6st., wiatr maks. 15km/godz. (1/3 tego co dziś). Nie bądźcie miękkie faje!!!
- piećka1977
Według mnie nikt nie rzuci roboty żeby jechac na wykopki widocznie albo koledzy (koleżanki) pracują albo maja jakieś sprawy lub inne ekipy do kopania.
Pozdrawiam.
Alem mimo wszystko życzę owocnego kopanka.
Pozdrawiam.
Alem mimo wszystko życzę owocnego kopanka.
Szkoda byłem bardzo chętny ! Lecz jutro mam służbę ! dziś Nocka jutro dzień 

Kurczę, widze że chyba nici z wyprawy. To może umówmy się na jakiś inny konkretny dzień? Czekam na propozycję.
byłem dzisiaj sprawdzić czy da się szpadel wbić i dupa 2 cm odmarznięte a dalej skała , nie wiem gdzie ty miękką glebe znalazłeś (chyba w piwnicy) tylko nie zapomnij wziąć kilofa na wyprawęcesar007 pisze:Panowie, da się kopać. Nawet na polaCh. Dziś kopałem w okolicach Iławy i było ok. Trafiłem na kilka zmrożonych miejsc, ale wystarczyło mocniej szpadlem uderzyć i dało się![]()
Czy chcesz się przekomarzać? Kolego, kopię dzień w dzień, i to na polach! Zwykłą saperką za 20zł! Ziemia jest miękka. Oczywiście, zdarzają się przymarznięte miejsca, ale to głównie na północnych zboczach pochyleń terenowych!balas pisze:byłem dzisiaj sprawdzić czy da się szpadel wbić i dupa 2 cm odmarznięte a dalej skała , nie wiem gdzie ty miękką glebe znalazłeś (chyba w piwnicy) tylko nie zapomnij wziąć kilofa na wyprawęcesar007 pisze:Panowie, da się kopać. Nawet na polaCh. Dziś kopałem w okolicach Iławy i było ok. Trafiłem na kilka zmrożonych miejsc, ale wystarczyło mocniej szpadlem uderzyć i dało się![]()
nie przekomarzam się tylko mówię jak jest w okolicach Barczewacesar007 pisze:Czy chcesz się przekomarzać? Kolego, kopię dzień w dzień, i to na polach! Zwykłą saperką za 20zł! Ziemia jest miękka. Oczywiście, zdarzają się przymarznięte miejsca, ale to głównie na północnych zboczach pochyleń terenowych!balas pisze:byłem dzisiaj sprawdzić czy da się szpadel wbić i dupa 2 cm odmarznięte a dalej skała , nie wiem gdzie ty miękką glebe znalazłeś (chyba w piwnicy) tylko nie zapomnij wziąć kilofa na wyprawęcesar007 pisze:Panowie, da się kopać. Nawet na polaCh. Dziś kopałem w okolicach Iławy i było ok. Trafiłem na kilka zmrożonych miejsc, ale wystarczyło mocniej szpadlem uderzyć i dało się![]()