11 11 12
Moderator: Manufaktura Dzika
-
Re: 11 11 12
Od początku deklarowałeś się jako niepewny, więc rejestruję to jako urlop.
Mam nadzieję, że nie wykryjemy w niedzielę przypadków dezercji czyli zbiegostwa bez uprzedzenia w stosownym terminie (im mniej osób, tym gorzej kalkuluje się wynajem pojazdu). Może Jacek by mógł (nie zgłaszał, ale nie zawsze ma kontakt)?
Mam nadzieję, że nie wykryjemy w niedzielę przypadków dezercji czyli zbiegostwa bez uprzedzenia w stosownym terminie (im mniej osób, tym gorzej kalkuluje się wynajem pojazdu). Może Jacek by mógł (nie zgłaszał, ale nie zawsze ma kontakt)?
-
Jacek zastąpi Korvetę. Potrzebuje pasa głównego na ten jeden raz.
- korvettenkapitan
- Kontakt:
możecie odebrać ode mnie bo i tak przez ornetę jedziecie. Tasak też?
-
Może być, dzięki. Gdzie Cię łapać podczas przejazdu?
- korvettenkapitan
- Kontakt:
tam gdzie zawsze, będzie i tak po drodze. autobus musi skręcić z głównej w lewo bo jest zakaz jechania do centrum. Tylko dajcie znać jak będziecie przed ornetą
-
Dryndniemy między Mingajnami a Krosnem
. Dziś dzwonił koordynator z gdańskiego radia. Podałem liczebność grupy 17 osób.

Warszawskie obchody Święta Niepodległości ponownie robią się ciekawe. Na przykład będą dwie defilady rekonstruktorów, jedna idzie wraz z prezydentem, a druga zwoływana jest przez rekonstruktorów NSZ, którzy prezydentowi mówią nie. 

-
W Gdańsku powinno być spokojniej. Wymarsz z Targu Rybnego, pokazy-prezentacje na Targu Węglowym (po jakieś 10 min. na grupę).
Gdańskie parady są bardzo spokojne. Jak tam bywam to jeszcze nigdy nie było demonstracji politycznych.
Nie znaczy to, że jacyś paranoicy nie zjawią się w tym roku, ale raczej byłbym zdziwiony ich obecnością. Poza tym... nawet gdyby mieli rację, to my mamy karabiny
Nie znaczy to, że jacyś paranoicy nie zjawią się w tym roku, ale raczej byłbym zdziwiony ich obecnością. Poza tym... nawet gdyby mieli rację, to my mamy karabiny

Dokładnie. Z resztą w strojach hsitorycznych będzie sporo osób, więc niech żadne prowokator nie próbujebonzo pisze:Gdańskie parady są bardzo spokojne. Jak tam bywam to jeszcze nigdy nie było demonstracji politycznych.

-
Gdzie najłatwiej zaparkować w pobliżu Targu Rybnego? Redaktor sugerował Szeroką...
Jacek dogadany z Jekatieriną w sprawie formy.
Jacek dogadany z Jekatieriną w sprawie formy.
-
Przypominam listę osób oczekiwanych przed 6:00 na parkingu przy UGminy w niedzielę 11 XI: Srebrny_lis, Raisa, Janek, Dzik_warmiński, Padre, Jacek, Grisza, Krystian, Banderas, Krysia_Art, Marcin, Łukasz, Kurołap, Adek, Agnieszka, Maciej, Ilona. RAZEM: 17 osób plus kierowca. Biorę "Putinoffkę" o smaku czarnej porzeczki (wypróbowałem niedawno).
-
Ostatecznie mamy mieć carrozzę wygodniejszą: zamiast 18-ki model 21-osobowy
.

Parkować w centrum Gdańska? He he, jak chcę sobie zepsuć humor, to wybieram się tam na wycieczkę.

Wezmę flachę, która czeka na was (nas) od pokazu dla "Niemców". Chyba starczy na początek, a potem się zobaczy. "Porzeczkówka" może być na zapitkę.