Dokładnie, chodzi o Dąbrowe, byłem aż w szoku jak je zobaczyłem
Na chwilę obecną byłem na górze teraz należącej do Pana Maruszewskiego, w stronę Prosit, tam odnalazłem kilka jam, niestety już zasypanych przez obecnego właściciela, szukałem sporo czasu jednak bez efektu. Dalej w stronę Prosit, przed zjazdem na Krzewinę i Sułowo był wyschnięty staw w kórym udało się kilka lat wcześniej odnaleźć bagnet. Podobno w rowie leżały tam kiedyś przewrócone czołgi, nie odnalazłem po nich śladu, choć miejscami wykrywacz pokazywał obszar przekraczający obiętością 3m. Ogólnie wczesniej jezdzilem tez z tatą, lecz nie mogę dokładnie skojażyć miejsc niestety. Dzis była Dąbrowa, próbowałem też odnaleźć pozostałości po bunkrze koło Nowej Wsi Reszelskiej, lecz nic w opisywanym przez znajomego miejscu nie odnalazlem. Jutro lecę na Troszkowo, podobno po lewej stronie od drogi głównej też są umocnienia. Jest szansa że niemcy cofnęli się do tamtego lasu i tam próbowali swoich sil?
Bo np. na Dąbrowie nie zauwazylem zadnych anomali swiadczacych o jakich kolwiek walkach, a tkwilem tam dzis dobre 5 godzin
Dzieki za podpowiedzi o miejscach na torach i dalej, będę je sprawdzal w kolejnych dniach.
Jezeli mozesz jeszcze podrzucic mi jakies miejsca to bylo by super, bylbym wielce zobowiazany

Mam teraz sporo czasu i z chęcią zajął bym się ich badaniem.
Pozdrawiam