Ki czort????
Ki czort????
Panowie potwierdzicie czy to jest ciężarek do wędkowania? Bo ta dziedzina to dla mnie czarna magia 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Ki czort????
Z czego jest wykonany i czy ma kanał do wprowadzenia żyłki/linki ?
Nie ma kanału żadnego
Jest dość ciężki wiec jest to raczej ołów 

- niewidzialny
na pewno z rybami niema nic wspólnego.

A może to zakończenie linki do pionu? O ile ten ciężarek ma odłamaną końcówkę na zaczep linki
. Taka sugestia

wygląda na pocisk bezłuskowy systemu dreyse
było już coś podobnego
http://www.wmfp.pl/forum/viewtopic.php?t=529" onclick="window.open(this.href);return false;
było już coś podobnego
http://www.wmfp.pl/forum/viewtopic.php?t=529" onclick="window.open(this.href);return false;
Michal dzieki! To chyba bedzie to 

Też uważam jak B@ggy. Jak dla mnie to ciężarek wędkarski, jest wiele odmian i kształtów bardziej lub mniej zbliżonych do pierwszego zdjęcia.B@ggy pisze:A może to zakończenie linki do pionu? O ile ten ciężarek ma odłamaną końcówkę na zaczep linki. Taka sugestia
Ja już sam nie wiem... znalazłem w parku pałacowym gdzie wychodzi dużo łusek i amunicji a także jest tam staw pałacowy
także może to być i to i to

- chomik (masteo)
Ciężarek wędkarski zazwyczaj ma wybitą gramaturę.
Zważ go,ciężarki wędkarskie tej wielkości są w gramaturach co 5 lub 10 gram więc jak będzie miał np 43 gramy to raczej to nie ciężarek.
Moim zdaniem osobiście to nie jest ciężarek,od jednej strony powinna być dziura ,po krętliku który się zalewa w ołowiu.
Zważ go,ciężarki wędkarskie tej wielkości są w gramaturach co 5 lub 10 gram więc jak będzie miał np 43 gramy to raczej to nie ciężarek.
Moim zdaniem osobiście to nie jest ciężarek,od jednej strony powinna być dziura ,po krętliku który się zalewa w ołowiu.
Żadnych sygnatur nie ma, posiada jednak jakby "pierścień". Na razie nie mam jak go zważyć 

Żeby nie zakładać nowego wątku... znajdka z pola potyczki, sierpień 1914, Austro-Węgry vs. Carska Rosja
Wyszło tego 1 i 1/4 sztuki jak na razie. Czyżby to coś z umundurowania lub wyposażenia którejś ze stron? Czy może to cywilny śmieć? 

Stawiał bym na część zapięcia, np.od torby.
To popularnie zwana cipa - powszechne znalezisko w bieszczadach.
Czyli oczko od austro-węgierskiej pałatki
Czyli oczko od austro-węgierskiej pałatki