Aluminiowe pudełeczka do id!!
Aluminiowe pudełeczka do id!!
Witam!!Wpadły mi dziś w ręce takie dwa aluminiowe pudełeczka.Mniejsze średnicy 18mm,większe 30mm.Po obwodzie sygnowane:DAS HAUS DES UHRMACHERS.Wydaje mi się że znajdowały sie w nich jakies elementy zegarków(prawdopodobnie szkiełka).Pomóżcie w dokładnej ich identyfikacji.Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Aluminiowe pudełeczka do id!!
Nie ma z 2 strony jakichś symboli, cyfr?
Ja bym stawiał, że tam były różne rozmiary sprężynek do zegarków, takich jak na tym zdjęciu:

Ja bym stawiał, że tam były różne rozmiary sprężynek do zegarków, takich jak na tym zdjęciu:

Ostatnio zmieniony 15 paź 2010, 21:58 przez Uve, łącznie zmieniany 1 raz.
Druga strona pudełka jest gładka - bez żadnych napisów.
To kondonierka. Prezerwatywy kiedyś były grubsze, pancerne, nie to co teraz.
Mam jeszcze chyba gdzieś kilka.
Mam jeszcze chyba gdzieś kilka.
To napewno nie kondonierka(chyba że dla zegarmistrza - Uhrmacher)
Opakowania po prezerwatywach miały napis:GUMMI SCHUTZ.Mam zresztą takie.Pozdrawiam!

- Blacek
- Kontakt:
Cześć!!!
Wyszukiwarka znalazła frazę z pudełka. Nie doczytałem się niestety, co dokładnie, ale nie było nic o prezolkach - problem pozostaje więc otwarty. Poza tym pudełka mają różne średnice. W tym asortymencie rozmiarówka chyba nie istnieje
Popierałbym zatem hipotezę, że zawierały części do zegarków. Pozdrawiam!!!
Wyszukiwarka znalazła frazę z pudełka. Nie doczytałem się niestety, co dokładnie, ale nie było nic o prezolkach - problem pozostaje więc otwarty. Poza tym pudełka mają różne średnice. W tym asortymencie rozmiarówka chyba nie istnieje