NYSA czy KŁODZKO w tym roku?
Moderator: Manufaktura Dzika
Re: NYSA czy KŁODZKO w tym roku?
Ktoś wie może, o której dokładnie godzinie jest ten bus z LW do OLN, jutro rano? 

-
Za jakieś 1.5 godziny idę w miasto, to sprawdzę na bieżąco (informacja sieciowa bywa nieaktualna). Wpiszę około południa.
-
Wg aktualnej informacji busy do Olsztyna odchodzą z dworca w LW o: 4:00, 5:00, 5:20, 5:35 (warszawski, ale zabiera, tyle że z Mławskiej), 6:00 (nie pamiętam, czy też z Mławskiej) - dalsze już za późno.
PKS pasuje tylko pospieszny do Warszawy z dworca 5:32.
Osobiście wybrałbym 5:20 (pewniejszy) lub 6:00.
PKS pasuje tylko pospieszny do Warszawy z dworca 5:32.
Osobiście wybrałbym 5:20 (pewniejszy) lub 6:00.
- padre niutek
Byłem dziś w Ostrowiekierwińskim po Beatowy chlebek dla nas na bitwe.Przy okazji dołożono mi jeszcze inne wiktuały i teraz mam problem z zapakowaniem się.Szczegóły w pociągu. 

-
W pociągu trochę "rozładujemy" zapasy
.

- padre niutek
Jeszcze jedno-mam ponad 2kg chleba więc ograniczcie się z pieczywem.
reisefieber 

Właśnie przeczytałem że w sobotę Kłodzko odwiedzi nasz Najjaśniejszy Pan Car Aleksander I! 

-
To chyba będzie ten sam Czech z przygotowaniem do fechtunku. W ubiegłym roku robiłem za jego adiutanta. Była scena zaczepki, jacyś ludzie nie mogli sobie poradzić a wtedy JCM w mojej asyście sam raczył własnoręcznie rozbroić napastnika po ładnej wymianie cięć. Prusacy z Kłodzka pokazali niezłą musztrę, podczas gdy Pułkowi Mohylewskiemu poszło cienko (za długa zabawa nocą). Dlatego gdy "car" wsiadał ponownie do powozu (w towarzystwie m.in. lidzbarskiej "Luizy") powiedziałem mu, żeby się nie przejmował, bo my umiemy tak samo. Zgodnie z manierą epoki przygotowałem to zdanie na francuzskom jazykie (oficerowie nie rozmawiali w innych), ale JCM nie zrozumiał. To zaniedbana (także przeze mnie) sfera rekonstrukcji epoki
.

-
Po posiłku i kąpieli a przed snem pragnę serdecznie podziękować: Ewie i Markowi (z Kingą) za znaczące ułatwienie spraw logistycznych na imprezie (namioty) i wzbogacenie repertuaru WMP o mordercze (także dla obsługi
) wystrzały z moździerza; Marcinowi za pomoc w przeprowadzeniu przygotowań (musztra) i kierowaniu naszym wycinkiem batalii (a komend prawie nie było słychać wobec nieustannej palby), wszystkim pozostałym sołdatom WMP oraz Kurczakowi, Alicji i Jankowi za wspólne walki, biedowanie i ogólnie towarzystwo. Jaksie życzę szybkiego a pomyślnego rozwiązania kłopotu.

Ja również w domu, już trochę przypominam człowieka i właśnie się posilam.
Pragnę dołączyć do powyższych podziękowań za wspaniałą organizację, a przede wszystkim towarzystwo i świetną zabawę. Było bombowo!!!
Kilka zdjęć na szybkiego:

Kilka zdjęć na szybkiego:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W moim i Alicji imieniu również dziękuję wszystkim za wspólną podróż, dobrą zabawę i towarzystwo.Było super.
- Książe Warmii
Z tego miejsca 4JP.chciałby serdecznie podziękować wszystkim ("druzją") a przede wszystkim Ewie i Markowi za łoża , idealnie izolowane antywilgociowo .
Wspaniała impreza zajefajny smak i zapach prochu.
http://www.youtube.com/watch?v=EYNTw3f21og" onclick="window.open(this.href);return false;
Mała wklejka (ale Ci Jegrzy Rosyjscy sa waleczni
)
Wspaniała impreza zajefajny smak i zapach prochu.
http://www.youtube.com/watch?v=EYNTw3f21og" onclick="window.open(this.href);return false;
Mała wklejka (ale Ci Jegrzy Rosyjscy sa waleczni

- olsztyniak
Wielki
wszystkim za wspaniałą imprezę. To trzeba było przeżyć osobiście 
Parę fotek -- z wiadomych powodów bez bitwy

Parę fotek -- z wiadomych powodów bez bitwy
- olsztyniak
cd.