podziekowania Dobre Miasto
Moderator: Manufaktura Dzika
Re: podziekowania Dobre Miasto
Zapraszam na mój skromny filmik z imprezy, udało mi się sfilmować pobitewną ulewę, dziękuje kolegom z 3ppxw za mozliwość schronienia się przed deszczem
http://www.youtube.com/watch?v=f-mtTU7CXDg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=f-mtTU7CXDg" onclick="window.open(this.href);return false;
Koledzy gratuluję imprezy. Żałuję że być nie mogłem (ślub przyjaciela jeszcze z czasów pacholęctawa). Do zoba wkrótce.
- olsztyniak
http://dobremiasto.wm.pl/Bitwa-o-miasto-nad-Lyna,96541" onclick="window.open(this.href);return false;

Buuuuu
a Ja w Łomiankach k.Warszawy uszczelniałem wały ale nie żałuję bo jest Tragicznie
Odszczekuję to co napisałem o Warszawie.
z szacunkiem
Adam

Odszczekuję to co napisałem o Warszawie.

z szacunkiem
Adam
kilka fotek autoktonów http://picasaweb.google.com/10113242826 ... flashalbum#" onclick="window.open(this.href);return false;
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
u la la jaki zbiorek
Jeszcze dojdzie Andrzeja bystre oko to będzie bogato....
Jeszcze dojdzie Andrzeja bystre oko to będzie bogato....
Publikacja fotek opóżnia się - trudno pracować pod jadowitym okiem domowego cenzora...

I jeszcze jedna refleksja. Nawet nie wiecie ile radości i koloru wnosicie w szare życie starszych ludzi...

I jeszcze jedna refleksja. Nawet nie wiecie ile radości i koloru wnosicie w szare życie starszych ludzi...

-
To słynny, niezłomny Monsieur Adolphe Teresiak
. Znamy się z różnych okoliczności "napoleońskich".

notabene ciekawie pan Adolphe Teresiak wyraził swoja opinje na temat reko w Olsztyńskiej 

-
Doskonale to pamiętam, niestety (nawet mu wypomniałem, napisałem też ongiś stosowny sygnał do gazety). Wiek i koleje życia mają swoje prawa. W. Młynarski śpiewał: "róbmy swoje!"
Dodam i ja swoje 540 zdań odnośnie bitewki. Powinny być jutro. Pomimo gradu i lokalnogo potopu. SUPER Organizatorzy pokazali się z jak najlepszej strony. Jeszcze raz dzięki i do zobaczenia za dwa tygodnie
Adek!Adek pisze:notabene ciekawie pan Adolphe Teresiak wyraził swoja opinje na temat reko w Olsztyńskiej
Nie znam niuansów wypowiedzi pt. Adolfa z minionych lat. Nie wątpię, że jest to dosyć charakterystyczna postać dla przypadkowego widza… Nie ukrywam, że ucieszyłem się niezmiernie spotykając na obozowisku Wileńczków kogoś starszego niż ja.
W. Młynarski śpiewał „…no to co, że forma brudna i że błędy tam i tu?srebrny_lis pisze: ( ....) Wiek i koleje życia mają swoje prawa. W. Młynarski śpiewał: "róbmy swoje!"
przyjdzie walec i wyrówna…”
Jednak skłaniam się do sugestii Srebrnego Lisa: Róbmy swoje .
Pozdrowienia Markis 46 lat (wspak).
-
Generalnie redakcja olsztyńskiej GW skrytykowała przed rokiem pomysł cyklicznej "Napoleoniady" w Jonkowie, powołując się na gromkie opinie M. Adolphe`a, że "w Jonkowie żadnej bitwy nie było" a jedynie słuszną formą upamiętnienia epopei napoleońskiej w regionie powinny być takie akcje jak np. sadzenie dębów. Z podtekstem, że "dlaczego nie w Olsztynie to wszystko". Trochę żenada, jak z "podkradaniem" Kopernika przez nasz kochany Olsztyn: już nie o Lidzbark idzie, ale spychać w tło Frombork... 

Niecierpliwie czekam na zdjęcia Pana fotografa z bitwy