Spoza WMP, 52. IR oraz grupy Remika mam sygnał potwierdzający od grup "napoleońskiej" strony o liczebności łącznie 10 osób (z Kurczakiem). Artylerya francuska z Jonkowa (6 z harmatą) ma zgłosić się bezpośrednio do organizatora w DM (dzisiejsza wiadomość od R. Zasańskiego; DM już się z nim kontaktowało). Nasi artylerzyści z 6. Roty (jest ich łącznie 8-9)mają mundury, gorzej z bronią: jeśli wyrychtują harmatę na czas - nie ma problemu, jeśli nie - trzeba coś pokombinować (np. pożyczajki od naszych nieobecnych [tu: ukłon do tych ostatnich, jeśli nie mają za daleko...] i z transportu, który planuje Jaksa); może też - w przypadku niewyrobienia się z harmatą - wspomogą Dzika w wyrychtowaniu betoniary i "zrobią jej dobrze" w DM, bo są spraw harmatnich świadomi [?]. Wciąż nie mam odzewu od 3 P XW i Steinera (jemu posłałem monit wczoraj).
Ze składu WMP na DM wiem tymczasem o udziale: moim, Raisy, Jekatieriny, Vossteamu (3), Praporszczyka, Mróweczek (2), Tworasów (2), Jaksy, U96. RAZEM: 13. Proszę o deklarację ostateczną:
Dzika, Marka, Przemka, Niutka, Fotografa, Księciunia.
Ponadto mamy: 6 od Adasia, 3 z Wawy, 1 Kurczaka, 5 od Remika, 6-7 jegrów, kilku (maks. 9, ale zapewne mniej) artylerzystów z LW, szykują się artylerzyści z Jonkowa (do 6). Na dziś mamy więc ok. 40 ludzi prawie pewnych plus 12 uwzględnianych, ale nie zatwierdzonych na 100%. Dawałoby to łącznie jakieś 50-52 osoby. Przypominam, że organizatorzy mają środki dla 55-60 osób.
Ile osób z 52. IR na dziś może potwierdzić udział? Ilu chłopa może wysłać lidzbarska artyleria na dziś?
To dobry prognostyk (mam na mysli podaną liczebność). Co do NFZ, niedawno moja miała kłopoty z ta instytucją: najpierw częściowo ja obsłużono, potem "wypełniły się limity" i sprawa jest zawieszona w próżni. A może być poważna. Na razie jest dobrze.