Napoleon?

Ekwipunek żołnierza, oprócz broni
szaszka69

Post autor: szaszka69 »

Kolego nie siej zametu,guzik jest ten sam robisz problem niczym CBA .Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

Płomień granatu na pierwszym tez jest dużo wyraźniejszy.
szaszka69

Nie nabijajmy postow i nie szukajmy dziury w calym :D chociaz nie powiem chcialbym miec jeszcze 13 :D
Frozzer
Kontakt:

Post autor: Frozzer »

to już się robi chore...

od początku Robert pisał, że to 15
czemu na siłę próbujecie udowodnić, że to 13
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

Post autor: ostrybrzytwa »

najprościej stwierdzić że był weekend :zebek:
szaszka69

Czy juz coś wiadomo na temat tego guziczka?,czy konsultacja z kolegami z za granicy cos przyniosła?.Pozdrawiam
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

Na forum artyleryjskim SAD-u Saper uparcie twierdzi, że to 13-ka. Inne wypowiedzi przycichły tymczasem. Nie mogę też doczekać się wizerunków guzików pociągów transportu (train des equipages). Wiem tylko, że oba rodzaje pociągów (ten i train d`artillerie) w materiałach francuskich są omawiane razem, więc może i guziki były podobne? Chociaż mundury różniły się znacznie. Np. w pociągach artylerii mundur stalowoszary wycięty w kwadrat (typu surdut), patki błękitne z czerwonymi wypustkami, poły zdobione czerwonym granatem; epolety i frędzle czerwone; guziki białe (tj. srebrzyste); kamizelka szara z czerwonymi dodatkami; spodnioe szare z czerwonymi wyszyciami typu węgierskiego; buty węgierskie czarne oblamowane czerwienią; czako czarne, blacha miedziana z orłem, galony i kordony czerwone, kita czerwona, trójkolorowa kokarda, ozdoby metalowe miedziane; szabla typu dragońskiego. W pociągach zwykłych dominował kolor błękitu nieba, zaś części metalowe czaka były srebrzyste.
ODPOWIEDZ