proszę o id
- Blacek
- Kontakt:
Re: proszę o id
Cześć!!!
Górne foto - ani chybi to ryfka od rosyjskiej pochwy (charakterystyczne mocowanie), lecz sam chciałbym wiedzieć jakiej. Różni się od tych "szaszkowych", od "bebutowych" (które dotąd widywałem). Jest dość delikatny.
Pozdrawiam!!!
Górne foto - ani chybi to ryfka od rosyjskiej pochwy (charakterystyczne mocowanie), lecz sam chciałbym wiedzieć jakiej. Różni się od tych "szaszkowych", od "bebutowych" (które dotąd widywałem). Jest dość delikatny.
Pozdrawiam!!!
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
http://allegro.pl/ryfka-od-rosyjskiej-p ... 12676.html" onclick="window.open(this.href);return false; chyba ktoś ma podobną.
- maciek7309
A tu mu Asdic pieczęć identyfikował
http://www.wmfp.pl/forum/viewtopic.php?p=119825" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
I też poszło:
pieczęć carska (5471959929) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
allegro.pl › ... › Rosja i ZSRR › Rosja carska
23.06.2015 - СТРАЖИ 2 Wydział Rypińskiej Brygady Straży Pogranicza Zastrzegam sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem. Wersja do druku.
HANDLARZ.
http://www.wmfp.pl/forum/viewtopic.php?p=119825" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
I też poszło:
pieczęć carska (5471959929) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
allegro.pl › ... › Rosja i ZSRR › Rosja carska
23.06.2015 - СТРАЖИ 2 Wydział Rypińskiej Brygady Straży Pogranicza Zastrzegam sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem. Wersja do druku.
HANDLARZ.
- wendrowiec
Darmową ma id i to profesjonalną
Ale nie wszyscy tu tacy są
większość z nas jest OK 
Ale nie wszyscy tu tacy są

Handlarz o czym ty piszesz. Nie zbieram wszystkiego co mi wpadnie w ręce. Jak ty tak robisz to się lecz( jest to choroba )
Czego nie zbieram to sprzedaję (chyba logiczne) aby mieć fundusze na zakup okazji -tego czego zbieram.
Czego nie zbieram to sprzedaję (chyba logiczne) aby mieć fundusze na zakup okazji -tego czego zbieram.
- tomek mk2 BDE
Na tym forum obowiązuje kultura, jeżeli tego nie rozumiesz to nie wróżę długiej kariery.... pozdr
Kultura ja to rozumiem lecz co niektórym brakuje wyobraźni . Nie znając kogoś wystawia opinię o nim nie rozumiejąc znaczenia słowa HANDLARZ którym nigdy nie byłem i nie będę, gdyż jak wcześniej ktoś zauważył, nie posiadam czegoś co każdy handlarz powinien mieć czyli wiedzy.
- maciek7309
Słownik języka polskiego: "handlarz-osoba zajmująca się kupnem, sprzedażą lub wymianą towarów i usług". Wszystko się zgadza, nie ma co się denerwować. Problem jest tylko w tym, że to jest forum poszukiwaczy, nie prowadzimy wsparcia biznesu.
Ja się nie denerwuję ale to co piszesz znaczy, że to jest forum handlarzy http://www.wmfp.pl/forum/viewforum.php?f=30" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek7309
Przeczytaj mini regulamin giełdy, z tego linku który przedstawiłeś i będziesz miał odpowiedź. To tyle z mojej strony, bo o faktach się nie dyskutuje.
- Blacek
- Kontakt:
Moi Drodzy:)
Nie sprzedałem jeszcze żadnego znaleziska i nie zamierzam. Owszem - kilka razy wymieniłem się z Kolegami i to z obopólną korzyścią (a przynajmniej satysfakcją). Myślę, że sprzedaż w celu zakupu czegoś innego nie czyni człowieka "parchatym", aczkolwiek Allegro postrzegane jest jako "brzydkie i strasznie komercyjne". Co by nie powiedzieć - kupiłem kilka rzeczy z Alle... i właśnie dzięki "handlarzom" opisałem, wystawiłem w Sali Tradycji . Myślę, iż należałoby rozróżnić: "tych, co ryją i z tego żyją" od kierujących się nieco wyższymi pobudkami. Ale kto to ogarnie?
Do Kolegi marco183 - nasza giełda jest właśnie taką "wymienialnią", zatem - jeśli "handlem" to tym szlachetniejszym (w co chciałbym wierzyć). Jest nas wielu i być może są w tej ciżbie eksploratorzy nieuczciwi (delikatnie mówiąc), ale jakoś tego nie wyłapałem (chyba brak talentu). Może zatem, ci którzy proszą o identyfikacje mogli by dodawać objaśnienie celu (np. "sprzedaję, bo chcę kupić co innego"), albo najpierw zaproponować na giełdzie w celu wymiany, a dopiero w razie nieosiągnięcia wyniku, dawać dalej (no dobra, tu chyba przesadziłem
).Warto porozmawiać na ten temat, ale spokojnie 
Pozdrawiam!!!
Nie sprzedałem jeszcze żadnego znaleziska i nie zamierzam. Owszem - kilka razy wymieniłem się z Kolegami i to z obopólną korzyścią (a przynajmniej satysfakcją). Myślę, że sprzedaż w celu zakupu czegoś innego nie czyni człowieka "parchatym", aczkolwiek Allegro postrzegane jest jako "brzydkie i strasznie komercyjne". Co by nie powiedzieć - kupiłem kilka rzeczy z Alle... i właśnie dzięki "handlarzom" opisałem, wystawiłem w Sali Tradycji . Myślę, iż należałoby rozróżnić: "tych, co ryją i z tego żyją" od kierujących się nieco wyższymi pobudkami. Ale kto to ogarnie?
Do Kolegi marco183 - nasza giełda jest właśnie taką "wymienialnią", zatem - jeśli "handlem" to tym szlachetniejszym (w co chciałbym wierzyć). Jest nas wielu i być może są w tej ciżbie eksploratorzy nieuczciwi (delikatnie mówiąc), ale jakoś tego nie wyłapałem (chyba brak talentu). Może zatem, ci którzy proszą o identyfikacje mogli by dodawać objaśnienie celu (np. "sprzedaję, bo chcę kupić co innego"), albo najpierw zaproponować na giełdzie w celu wymiany, a dopiero w razie nieosiągnięcia wyniku, dawać dalej (no dobra, tu chyba przesadziłem

Pozdrawiam!!!
Ryfka pochodzi od szaszki - jednego z typów górnych okuć, które to było dwucześciowe. Nie wiem czy to jakaś konkretna fabryka robiła, czy po prostu jakiś eksperyment. Osobiście twierdzę, że to jedna z pierwszych produkcji. Świadczy o tym ryfka w kształcie trójkąta, którą to stosowano tylko we wczesnych latach produkcji dragonek. Później została zastąpiona kółeczkiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2016, 09:08 przez Frozzer, łącznie zmieniany 1 raz.
Po czyszczeniu może lepiej widać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Blacek
- Kontakt:
Cześć!!!
No
teraz widać dokładnie, że to ryfka spod szyjki
( teraz wiem nieco więcej
).
Pozdrawiam!!!
No

Pozdrawiam!!!