Hełm jest bardzo zniszczony ale ze względów emocjonalnych do znaleziska chcę go zachować. Proszę o skuteczny sposób konserwacji aby dalsze niszczenie nie postępowało.
Dziękuję pozdrawiam.
Proszę o ID hełmu i sposób konserwacji.
-
Proszę o ID hełmu i sposób konserwacji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Proszę o ID hełmu i sposób konserwacji.
Obawiam się że w kupie trzyma go jedynie rdza i gdy zaczniesz go czyścić to się rozsypie.
pozdrawiam
pozdrawiam
- chomik (masteo)
Usuń lużną rdz(jeśli się nie rozsypie),odtłuść benzyną ekstrakcyjną i pozmaruj CORTANIN F.
I polakieruj paraloidem b44
hej, jeśli to nie jest Twoja "znajdka" o sentymentalnym charakterze to go wy....... l
i przyjedź do nas do Muzeum to damy Ci normalny szkopski "berecik" bo toto nie nadaje się do niczego, bez obrazy oczywiście, pzdr.
i przyjedź do nas do Muzeum to damy Ci normalny szkopski "berecik" bo toto nie nadaje się do niczego, bez obrazy oczywiście, pzdr.
greku67 - według mnie najlepszy post roku
pomijajac " tak trzymać , super fajny wykopek" 
Greku67 - według mnie najlepszy post roku:)greku67 pisze:hej, jeśli to nie jest Twoja "znajdka" o sentymentalnym charakterze to go wy....... l

nooo, nikogo nie chciałem urazić i pisałem serio, jak Kolega ma mocne parcie na "kask" to mu sprezentujemy