Ktos ma wiecej info na temat tej monety?
Poza tym ze jest to moneta regionalna Pieniezna, nie znalazlem wiecej info odnosnie nalkadu itp
Bylbym wdzieczny za jakies informacje
Moneta Mehlsack 5 pfennig
- piekarczyk
Moneta Mehlsack 5 pfennig
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Moneta Mehlsack 5 pfennig
W katalogu monet zastepczych tej nie znalazłem. Czyli jak Piszesz jest to prawdopodobnie moneta miejskiej emisji prywatnej.
Tutaj ja oferują. Niesugeruj się ceną. U nas parę razy mniej.
http://www.muenzauktion.com/franz/searc ... indsvalue=" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Tutaj ja oferują. Niesugeruj się ceną. U nas parę razy mniej.
http://www.muenzauktion.com/franz/searc ... indsvalue=" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
- piekarczyk
Hej Bartman.
Dzieki za link
Staram sie znalezc jakies info odnosnie nakladu, daty emisji i tym podobnych , ale jak narazie bez skutku .
Coz , trzeba walczyc dalej. Pozdro
Dzieki za link
Staram sie znalezc jakies info odnosnie nakladu, daty emisji i tym podobnych , ale jak narazie bez skutku .
Coz , trzeba walczyc dalej. Pozdro
Emitent: Młyn Maxa Schneidera Pieniężno
Monety te były bite z cynku i żelaza o wartościach 5 i 10. Nakład konkretnie twojej nie jest znany ale ogółem wszystkich wartości wyniósł 7000 sztuk. Wybiła je firma L. Chr. Lauera w Norymberdze.
Pozdrawiam

Monety te były bite z cynku i żelaza o wartościach 5 i 10. Nakład konkretnie twojej nie jest znany ale ogółem wszystkich wartości wyniósł 7000 sztuk. Wybiła je firma L. Chr. Lauera w Norymberdze.
Pozdrawiam

- piekarczyk
Wielkie dzieki Don Joker