Werth-Marke Charlottenhof

Wszelkiego rodzaju środki płatnicze
Awatar użytkownika
Szeryf

Werth-Marke Charlottenhof

Post autor: Szeryf »

Witam!Koledze po szpadlu wczoraj wyskoczyła z gleby taka moneta zastępcza.Niestety jej stan a co za tym idzie i skan nie jest najlepszy.W każdym razie na awersie sygnowana:WERTH - MARKE 30 CHARLOTTENHOF.Nazwa ta wpisana w google informuje o pałacu w Poczdamie.Może ktoś wyjaśnić przeznaczenie tego "zastępczaka"?Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Don Joker

Re: Werth-Marke Charlottenhof

Post autor: Don Joker »

Tutaj masz bardzo fajnie opisany pieniądz zastępczy. O Werth-Markach jest w zakładce "EMISJE KUPIECKIE"
Awatar użytkownika
Szeryf

Dzięki Don Joker!!Jeśli chodzi o Werth- Marki to mam jakiekolwiek o nich pojęcie.Głównie chodzi mi o tą konkretnie.Skąd pochodzi?Jakiś majątek ziemski Charlottenhof?Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

Tyle co poczytałem po niemieckich stronkach to możliwości jest kilka:Restaurant im Tiergarden,Schloss,oder Bahnhof, znalazłem jedną ale nie podobna,skłanialbym się ku Muzeum w tamtejszym pałacu lub związane z być może w tamtym czasie ośrodkiem kultury,impezy i tego typu inne http://www.dercharlottenhof.de/index.ph ... rlottenhof" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Szeryf

Dodam jeszcze ,że znaleziona w okolicach Bystrzycy Kłodzkiej(Kotlina Kłodzka).Zdrów!
ODPOWIEDZ