Czy ACE 250 będzie dobre dla laika ?
Czy ACE 250 będzie dobre dla laika ?
Z wykrywaczem styczności jeszcze nie miałem, jednak zawsze mnie one kręciły.
Teraz gdy uzbierałem odpowiednią sumę, myślę że mogę pozwolić sobie na jego zakup.
Mój wybór padanie chyba na Garrett'a ACE 250.
Czy to dobra wykrywka dla laika ?
Zależałoby mi na prostej obsłudze, wysokiej skuteczności (jak na swoją klase) i przede wszystkim niezawodności.
Teraz gdy uzbierałem odpowiednią sumę, myślę że mogę pozwolić sobie na jego zakup.
Mój wybór padanie chyba na Garrett'a ACE 250.
Czy to dobra wykrywka dla laika ?
Zależałoby mi na prostej obsłudze, wysokiej skuteczności (jak na swoją klase) i przede wszystkim niezawodności.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 18:31 przez Domenik, łącznie zmieniany 1 raz.
Poczytałem trochę o tym F2 i powiem, że nawet mi się spodobał.
Tylko, że kto z Nas na codzień kopie na głębokość 1m (bo na takiej głębokości Fisher zaczyna mieć przewagę) ?
Druga sprawa,to to że Garretta mogę dostać używanego, a Fisherów jest mało.
Czy ktoż z Was miał jakieś poważne problemy z Garrettami ?
Polecano mi zakup tylko tych ze sklepu Viking, bo podobno one mają gwarancję w Polsce.
Czy to prawda ?
Tylko, że kto z Nas na codzień kopie na głębokość 1m (bo na takiej głębokości Fisher zaczyna mieć przewagę) ?
Druga sprawa,to to że Garretta mogę dostać używanego, a Fisherów jest mało.
Czy ktoż z Was miał jakieś poważne problemy z Garrettami ?
Polecano mi zakup tylko tych ze sklepu Viking, bo podobno one mają gwarancję w Polsce.
Czy to prawda ?
Witaj,
nie powiem Ci nic o F2 bo go nie znam powiem Ci za to żebyś absolutnie nie wierzył w zasięgi typu 1 metr i więcej.
Bo po co? Co i czym będziesz kopał na takich głębokościach?? ACE 250 to sprzęt przede wszystkim na kolorową drobnicę (choć nie tylko) i generalnie tak do należy traktować
jak chcesz kopać na metr i mieć pewność ze kopiesz coś wartego zainteresowania to kup tm808
Dystrybutorów gareta w Polsce jest kilku, za to tylko sprzęt kupiony w Vikingu serwisuje Proscan, a ten serwis moge polecić zawsze i każdemu
i ostatnia uwaga (spostrzeżenie) kupując nowego ACE 250 i sprzedając go np. po pół roku używania sprzedajesz go za 650zł (bo tak średnio kosztują używane egzemplarze na allegro ) a kupując używanego za 650zł sprzedajesz go po sezonie za minimum 600zł a kto wie czy nie za 650zł...
Ace,y i Rutusy zauważyłem mają taką właściwość
pozdr.warwick
nie powiem Ci nic o F2 bo go nie znam powiem Ci za to żebyś absolutnie nie wierzył w zasięgi typu 1 metr i więcej.
Bo po co? Co i czym będziesz kopał na takich głębokościach?? ACE 250 to sprzęt przede wszystkim na kolorową drobnicę (choć nie tylko) i generalnie tak do należy traktować
jak chcesz kopać na metr i mieć pewność ze kopiesz coś wartego zainteresowania to kup tm808
Dystrybutorów gareta w Polsce jest kilku, za to tylko sprzęt kupiony w Vikingu serwisuje Proscan, a ten serwis moge polecić zawsze i każdemu
i ostatnia uwaga (spostrzeżenie) kupując nowego ACE 250 i sprzedając go np. po pół roku używania sprzedajesz go za 650zł (bo tak średnio kosztują używane egzemplarze na allegro ) a kupując używanego za 650zł sprzedajesz go po sezonie za minimum 600zł a kto wie czy nie za 650zł...
Ace,y i Rutusy zauważyłem mają taką właściwość
pozdr.warwick
A więc zakupiłem ACE.
Myślę, że się nie zawiodę
Dałem nie całe 700zł wraz z wysyłką.
W skład wchodziło komplet akumulatorów, osłona na cewkę, słuchawki i oczywiście ACE
+ nie cały rok gwaracnji w Vikingu 
BTW. co lepsze, porządna saperka, czy porządna łopata ?
A może to i to, w zależności od tego gdzie i jak (głębokość) kopiemy ?
Myślę, że się nie zawiodę

Dałem nie całe 700zł wraz z wysyłką.
W skład wchodziło komplet akumulatorów, osłona na cewkę, słuchawki i oczywiście ACE

BTW. co lepsze, porządna saperka, czy porządna łopata ?
A może to i to, w zależności od tego gdzie i jak (głębokość) kopiemy ?
Saperka czy łopatka, a może szpadel... oto jest pytanie!!!
Ja Ci mogę powiedzieć czego ja używam. Otóż używam łopatki z allegro za 17zł. Ostrze ze stali hartowanej, masywny drewniany trzonek i uchwyt. Co prawda do lasu średnio się nadaje ale na pola i łąki świetna!!! No i jej waga to tylko 700g!!!

Ja Ci mogę powiedzieć czego ja używam. Otóż używam łopatki z allegro za 17zł. Ostrze ze stali hartowanej, masywny drewniany trzonek i uchwyt. Co prawda do lasu średnio się nadaje ale na pola i łąki świetna!!! No i jej waga to tylko 700g!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Podjerzewam, że wypady będą wspólne - razem z ojcem 
Więc łopatę będzie gdzie wozić
Szkoda tylko, że narazie jeden wykrywacz.
Lecz kto wie, jak się mocno bakcyla złapie to może i drugie wpadnie
Tatko się mocno zajarał, bo pamięta jak to on, za gnoja kiedyś takich duperli szukał - bez wykrywki.
Ten Fiskars dosyć drogi

Więc łopatę będzie gdzie wozić

Szkoda tylko, że narazie jeden wykrywacz.
Lecz kto wie, jak się mocno bakcyla złapie to może i drugie wpadnie

Tatko się mocno zajarał, bo pamięta jak to on, za gnoja kiedyś takich duperli szukał - bez wykrywki.
Ten Fiskars dosyć drogi

- łorner1941
Siema
Ja używam któtkiego Fiskarsa.
Po zajeżdżeniu dwóch saperek ( w tym jedna naprawdę niezła),łyknąłem Fiskarsika i szczerze polecam. Naostrzyć tylko boki i nie ma korzenia, którego by nie przerąbał.
Jeżeli w Ostrołęce, jak pisze Hanzo, są w sklepie krótkie to nie zwlekaj Domenik z zakupem, bo Fiskars zaprzestał produkcji króciaków
Pozdro
Ja używam któtkiego Fiskarsa.
Po zajeżdżeniu dwóch saperek ( w tym jedna naprawdę niezła),łyknąłem Fiskarsika i szczerze polecam. Naostrzyć tylko boki i nie ma korzenia, którego by nie przerąbał.
Jeżeli w Ostrołęce, jak pisze Hanzo, są w sklepie krótkie to nie zwlekaj Domenik z zakupem, bo Fiskars zaprzestał produkcji króciaków

Pozdro
Mówiąc o krótkiej, macie na mysli tą:
http://allegro.pl/item344402681_fiskars ... tanio.html
Jeżeli myślimy o tej samej krótkiej, to pewnie dorwę najpierw ją, a potem chwyce ten szpadelek: http://allegro.pl/item350176009_fiskars ... niej_.html
http://allegro.pl/item344402681_fiskars ... tanio.html
Jeżeli myślimy o tej samej krótkiej, to pewnie dorwę najpierw ją, a potem chwyce ten szpadelek: http://allegro.pl/item350176009_fiskars ... niej_.html