Witam ostani wykopek drzwi pancerne przypuszczam ze z bunkra bardzo ciezkie coś około 150-200 kg ( nie dalismy rady we dwoje podniesc).
wymiary to około 1,5 m x 1m , grubosc około 5- 7 cm .
Drzwi wyszły w odległosci około 400 m od wysadzonych bunkrów w zagajniku oddzielonym polem od tychże bunkrów i tu sie własnie zastanawiam skąd one sie wzięły pośrodku zagajnika bo jesli ktos je z pola by zepchał to raczej na obrzeza bo jak wspomniałem waga około 150 kg albo i wiecej.
Drzwi pancerne
Drzwi pancerne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Drzwi pancerne
Z tego co widziałem dzrzwi pancerne to nie miały otworu, a nawet jeśli miały to w formie wizjera. I ich waga napewno przekracza 150-200 kg
Moim zdaniem nie są to drzwi od bunkra. Raczej cosik z pojazdów pancernych.

są to drzwi pancerne gazoszczelne z bunkra
Zapomniałem dodac zreszta widac na zdjeciu ze maja naokoło miejsce na uszczelkę także napewno były gazoszczelne. Jesli sie nie mylę sa to drzwi z wewnątrz bunkra.?
Trzeba przeszukać Panzer Atlas-to na 100% drzwi pancerne z wyjściem ewakuacyjnym.
I na 300% ze schronu.
A na 400% super fant wart zachowania.Coraz mniej takich.
I na 300% ze schronu.
A na 400% super fant wart zachowania.Coraz mniej takich.
Wg mnie to 14p7 (7 = 3 + 4, czy rok produkcji 1934 r., 14 to numer kolejny elementu pancernego z tego roku w Panzeratlasie, inne numery dot. innych modeli drzwi, płyt pancernych, kopuł itp.).
Fant pierwsza klasa, wart jak najszybszego zabezpieczenia - w innym przypadku czeka go szybka wizyta w hucie.
Fant pierwsza klasa, wart jak najszybszego zabezpieczenia - w innym przypadku czeka go szybka wizyta w hucie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Podziekował za ID . ciezko bedzie to wydostac z lasku -daleko do drogi 300m przez pole no ale pracuje nad tym.Pozdro