Las Miejski Olsztyn ?
Las Miejski Olsztyn ?
Witam mam takie pytanie czy ktoś posiada jakąś wiedzę na temat Olsztyńskiego Lasu Miejskiego ? Chodzi o okolicę jeziora Długiego czy w czasie wojny nie znajdowały sie tam jakieś składy amunicji lub coś podobnego i niezostało to wysadzone , gdyż normalnie strach z wykrywaczem tam wchodzić praktycznie niema miejsca żeby nie trafić na tzw. urwiłapki .
Re: Las Miejski Olsztyn ?
Skład amunicji to tam był jeszcze całkiem niedawno. Może śmiecie wynosili do lasu 

Las Miejski Olsztyn ?
Meickel ładne mi śmiecie
To chyba ciężarówkami to wywozili 

- ostrybrzytwa
Las Miejski Olsztyn ?
BLACK temat ten był już poruszany na forum
poszukaj dodrze 

Las Miejski Olsztyn ?
Ok już szukam bo bardzo mnie to interesuje skąd tam tyle żelastwa 

Las Miejski Olsztyn ?
Nie takie rzeczy wojsko wywalało bezmyślnie. W Poznaniu walnęli do latryny fortowej przeterminowany zapas plastiku - a latryna podłączona do burzówki pod osiedlem. Gdzie to się rozlazło, strach pomyśleć.
Las Miejski Olsztyn ?
Nie no tu głownie kaliber 37mm PAK i 83mm przeciwpancerna i odłamkowa oraz pociski moździerzowe i full z Mausera i Mosina.
Re: Las Miejski Olsztyn ?
Ponieważ temat już jest to go trochę odkopie. Teren lasu miejskiego po stronie strzelnicy policyjnej w stronę Kieźlin lub cmentarza komunalnego zryty już całkowicie ? Warto tam się wybrać czy zostały tam sama rozrywka ? Myślałem też o Kortowie albo gdzieś wejść w las między Olsztynem a Ostródą. Nie mam pomysłu a oczytany z historii jeszcze nie jestem bo dopiero zaczynam swoje przygody 
Jak coś to sorry za odkopanie tematu i głupie pytania

Jak coś to sorry za odkopanie tematu i głupie pytania