Zimowe hobby.

O wszystkim i o niczym
miniu

Zimowe hobby.

Post autor: miniu »

Jak lopata w zmarznieta ziemie nie wchodzi ,to takie nozyki wykonuje.Trzy skonczone i jeden jeszcze w trakcie obrobki.
SNV35264.JPG
SNV35265.JPG
SNV35267.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Blacek
Kontakt:

Re: Zimowe hobby.

Post autor: Blacek »

Cześć!!!
Zacne kosy, pełen profes.
Ja też czasem... ale tylko , gdy jest konkretne zapotrzebowanie. Uważam, iż warto posiadać trzy noże:
Ostry jak brzytwa i roboczy (w teren) oraz scyzoryk (na co dzień).
Mając na względzie, że mój "wyrób" nie przebije Twoich :guru: Miniu, zamieszczę fotkę inspirowanego "kampfmesserem" (za "młodego" miałem taki, wsuwany do buta z bakelitową rączką sygnowany Puma - Solingen), ten jest już trochę przechodzony. A propos - uważam, że przynajmniej do cywilnych pożytków, metalowe pochwy są pomyłką, nie da się bowiem utrzymać w nich ostrego noża.
Pozdrawiam!!!
miniu

Zgadza sie co do pochew z metalu ,ja postawilem na nowoczesnosc dzisiejszych materialow moje pochwy wykonuje z termoplastycznego KYDEX-u.
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Post autor: Manufaktura Dzika »

super . chyba odpale kuźnie i coś przekuje na nóż. bo nie miałem jakoś nigdy na to weny
Awatar użytkownika
DAMIAN

Post autor: DAMIAN »

Fajne customy. Nie poEDCował by z takimi, ale w teren super.
Gdzie zaopatrujesz się w kydex? Myślałem o jkaiejś 'taktycznej' pochewce do mojej Mory Companion, plus uchwyt na krzesiwo.

A może nowy temat... ''Nasze noże'' :zebek:
miniu

Dalej mrozi ... :D
Jeszcze tylko rekojesc ;)
SNV35269.JPG
SNV35270.JPG
SNV35268.JPG
Awatar użytkownika
cesar007

Post autor: cesar007 »

Nożyki klasa. Naprawdę robią wrażenie. Tylko jeden szkopuł mnie nurtuje, robisz je "pod publiczkę" na pokaz czy może sprzedajesz również? Jeśli jest możliwość kupna to jestem zainteresowany. Myślę ze nie tylko ja :) może wstaw krótki opis swojego produktu, daj cenę itp.
Pozdro
Awatar użytkownika
genek

Post autor: genek »

Cześć :cool:

Mam pytanie czy jesteś w stanie wykonać coś takiego? lub cos podobnego ?(to nie jest reklama :P )

http://www.garrett.com/hobbysite/162620 ... igger.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeśli jest to wykonalne dla Ciebie ,to prosił bym o wiecej info.

-jakie koszta
-czas wykonania(w tym przypadku odebrał bym osobiście jesli jest to możliwe dopiero pod koniec lipca ponieważ jestem za granicą :he: )

dzieki pozdrawiam Grzegorz :cool:
miniu

genek pisze:Cześć :cool:

Mam pytanie czy jesteś w stanie wykonać coś takiego? lub cos podobnego ?(to nie jest reklama :P )

http://www.garrett.com/hobbysite/162620 ... igger.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

-jakie koszta
-czas wykonania(w tym przypadku odebrał bym osobiście jesli jest to możliwe dopiero pod koniec lipca ponieważ jestem za granicą :he: )

Witam. Z wielkim szacunem dla kolegi ale cos podobnego i nie na zamowienie dostaniesz w ogrodniczym do tego maly lifting katoweczka i bedzie prawie to samo ;)
Awatar użytkownika
genek

Post autor: genek »

miniu pisze:
genek pisze:Cześć :cool:

http://www.garrett.com/hobbysite/162620 ... igger.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

-jakie koszta

Witam. Z wielkim szacunem dla kolegi ale cos podobnego i nie na zamowienie dostaniesz w ogrodniczym do tego maly lifting katoweczka i bedzie prawie to samo ;)
prawie robi dużą różnicę :/ takie cuda z ogrodniczego nie jedno testowalem po kilku wypadach gnie sie jak ch.. po 5 piwach :P szukam czegoś pożądnego w stosownej cenie :roll:

ale dzieki za chęci ....szukam dalej :zebek:
BLACK

Post autor: BLACK »

Jak Digger Genek ja osobiśie polecam firme Lesche . Diggery typu Garret ,Minelab i inne cuda gnął się :)
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... Aw&dur=693" onclick="window.open(this.href);return false;
miniu

Drugiego maja -dzien flagi. Czas na PATRIOTE. Jeszcze cieplutki :D
SNV35288.JPG
SNV35287.JPG
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

Luftwaffowy ten patriota trochę :D
Awatar użytkownika
Growler

Post autor: Growler »

Felix,

http://pl.wikipedia.org/wiki/Znak_Spadochronowy" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

Wiem, wiem, ale wieniec jest pusty w oryginale i nie zamknięty, toteż skojarzenie się pojawiło takie a nie inne.
Noże piękne są. Wreszcie rękojeść nie jest udziwniona do granic.
ODPOWIEDZ