Dwa przedmiociki do ID

Znaleziska, które nie pasują do powyższych działów
Valar

Dwa przedmiociki do ID

Post autor: Valar »

Witam! Okazuje się że w taka pogodę również można kopać , zwłaszcza na swoim podwórku jak zrobił kolega który przekazał mi te fanciki do id. Pierwszy to wpinka HJ ale nie wiem do czego można przypisać datę widniejącą na niej - wykonana z porcelany. Druga to coś na kształt bransoletki bądź jakiegoś wisiorka patriotycznego ale wydaje mi się że wykonana z pierścienia wiodącego .Albo jestem w błędzie:) Za wszystkie szczere odpowiedzi z góry dziękuję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
wirus777

Re: Dwa przedmiociki do ID

Post autor: wirus777 »

Pierścień wiodący jak nic :zebek:
numi5

Post autor: numi5 »

Translate: Odznaka HJ w lewo dano uczestników National Sports Konkursu (Reichssportwettkampf), którzy w wykonaniu dobrze i osiągnęła pewien sumie punktów. Jest to więc rodzaj nagrody i nie można kupić za pieniądze w tym czasie. Odznaczenia za rok thru 1935-1939 wykonane są z aluminium i mają inny wzór do tych z '34, od 1940/43 odznaczenia zostały wyprodukowane w plastiku i agian Nowa konstrukcja została wniesiona w.

Znaczek do prawej m.in. poz WHW sprzedawane na ulicach Niemiec na 11, 17 i 18 marca 1934.
ze str. http://www.wehrmacht-awards.com/forums/ ... php?t=6272" onclick="window.open(this.href);return false;"
Awatar użytkownika
Sepp

Post autor: Sepp »

Jak już chłopaki napisali: porcelanka nagrodowa HJ piękna sztuka! i sztuka okopowa - bransoleta :szok: szkoda, że nie cała :(
Valar

Post autor: Valar »

Dzięki za odpowiedzi :papa:
ODPOWIEDZ