A co do drugiego to nie jestem pewien czy to w ogóle guzik,proszę się wypowiedzieć

Witam! Niestety, pierwszy guzik z pruskim orłem nie jest guzikiem rangowym /dystynkcyjnym/ kaprala!!! Jeżeli już ma coś wspólnego z wojskiem pruskim to to, iż podobne / bez rantu/ używali absolwenci pruskich szkół wojskowych. Jednakże guziki te były mocno wypukłe. Twój guzik to prawdopodobnie guzik niskiego rangą pruskiego urzędnika magistratu lub sądu.Szeryf pisze:Witam!Guzik nr. 1 - guzik dystynkcyjny z munduru pruskiego gefreitera(kaprala) - bez rantu też się zdarzały(sam posiadam taki w kolekcji).Pozdrawiam!
Dzięki za info!!Człowiek uczy się całe życie:)Pozdrawiam!odyn12 pisze:Witam! Niestety, pierwszy guzik z pruskim orłem nie jest guzikiem rangowym /dystynkcyjnym/ kaprala!!! Jeżeli już ma coś wspólnego z wojskiem pruskim to to, iż podobne / bez rantu/ używali absolwenci pruskich szkół wojskowych. Jednakże guziki te były mocno wypukłe. Twój guzik to prawdopodobnie guzik niskiego rangą pruskiego urzędnika magistratu lub sądu.Szeryf pisze:Witam!Guzik nr. 1 - guzik dystynkcyjny z munduru pruskiego gefreitera(kaprala) - bez rantu też się zdarzały(sam posiadam taki w kolekcji).Pozdrawiam!