Elekryk samochodowy potrzebny

O wszystkim i o niczym
Prusak

Post autor: Prusak »

Czujnik jest podłączony i dla wszystkiego wymieniony na nowy.
Prusak

I oto szczęśliwy koniec awarii.Przyczyną był czujnik położenia wału.Po wymianie tegoż pojawiła się iskra na świecach i silnik "zagdakał".Wielkie dzięki dla wszystkich za okazaną pomoc. :guru: :guru: :guru: :D
BLACK

Post autor: BLACK »

No a jeszcze post wcześniej pisałeś że wymieniony na nowy i dalej niema i dlatego już zgłupiałem bo tam niema nic więcej ale ok ważne że ogarnięte bo tu to tylko mogła być cewka albo ten czujnik innej opcji nie było :)
Prusak

W trakcie poszukiwań przyczyny braku iskry okazało się że powodem jej braku może być nie tylko defekt czujnika czy cewki.Trzeba sprawdzić moduł EDIS,przewody zasilające cewkę(Dago- :guru: ),"wtyczkę" modułu EDIS(mierzenie omów czy czegoś tam).Szybciej szło mi wycięcie hektara lasu z przerobieniem go na opał niż naprawa. :he:
Prusak

Jeden problem z głowy-szlag trafił czujnik położenia wału-po wymianie iskra na świecach taka że słonia może powalić :zebek: .Dziękuję wszystkim za pomoc :guru: :guru: :guru: .Jak tylko dojdę dlaczego dla odmiany pierdzieli mi rozrusznik to zapraszam na spacer ze sprzętem w "moje"okolice :kon:
ODPOWIEDZ