Ręce mi opadły

Wyprawy WPM

Moderator: Manufaktura Dzika

Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Re: Ręce mi opadły

Post autor: Manufaktura Dzika »

czyli konkurencja dla toprzyn?
Awatar użytkownika
Kodi

Post autor: Kodi »

dzik_warminski pisze:czyli konkurencja dla toprzyn?
nie widzę problemu, jeśli będzie konieczność rozdzielenia obu terminów, choć uważam, że warto połączyć siły i zrobić coś większego zamiast 2 mniejszych. Sprawa jest na bardzo wczesnym etapie i wszystkie szczegóły są jeszcze do dogrania
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Post autor: Manufaktura Dzika »

dla tego się pytam bo dwóch imprez nie damy rady obsadzić

Kwestia dobrania jakiejś miejscówki bo już szkołą toprzyńska lekko ciasna oraz ewentualnego zaproszenie Panczenki. Ale wszystko do dogadania
Awatar użytkownika
Kodi

No niestety szkoła w Toprzynach jest za mała. Musimy znaleźć miejsce jak najbliżej historycznego pola bitwy i zarazem które przyjmie i ze 100 osób, a jeśli będzie wola - i więcej. Oczywiście i Paneczknę i jakieś konie trzeba ściągnąć plus piechota. Na tę chwilę jako miejsce kwaterunku widzę Górowo, ale może coś na prowincji się znajdzie, zobaczy się.
Oczywiście trzeba zdobyć źródło finansowania. Jest jeszcze czas, jesteśmy przed planowaniem budżetów na 2013 r, żeby powysyłać stosowne pisma i podeptać tu i ówdzie. Ważne że jest wola to z resztą sobie poradzimy :papa:
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

Niech się zareklamuje szkoła ukraińska - gabaryty mają i internaty... Będę w sobotę w Górowie na sesji "Duch wschodu w przestrzeni gotyku" (na plebanii "napoleońskiej"), to może będzie okazja kogoś zapytać.
Samo pobojowisko chyba jednak nie wchodzi w grę, bo to strefa stricte przygraniczna (mówię o większej imprezie) - raczej cosik pod samym Górowem, może za wiaduktem na Dwórzno?
Awatar użytkownika
Kodi

Szkoła ukraińska - świetna myśl. Co do pola ew. bitwy to możemy sobie dać margines luzu. Inscenizacja np. Jeny odbywa się co roku w innych miejscach, często oddalonych o siebie o kilkadziesiąt km. Zresztą sekwencja starc bezpośrednio przed 8 II 1807 akuratnie pokrywa się z naszymi mozliwościami. spoko :kon:
ODPOWIEDZ