W piątek podrzucę kaskę.srebrny_lis pisze: kto chce i może niech też wrzuca (do mnie albo w piątek).
NYSA czy KŁODZKO w tym roku?
Moderator: Manufaktura Dzika
Re: NYSA czy KŁODZKO w tym roku?
-
Jeśli nie będzie lało (wybieram się kom. publ.), jutro rano pojadę po bilety.
-
Widzę, Damiano, że zamieniłeś obrazek Karolka na Piotrusia
. Gdyby Camillo kiedyś też chciał przejść na bardziej russkij kawaleryjski image, to polecam np. portret Dawydowa w tej samej manierze plastycznej (i z tej samej ruskiej książeczki!) co Bagration Damiana.
Ad rem!
Bilety i rezerwacje w obie strony opłaciłem przed 2,5 godzinami. Wydałem na nie równo 1501,74 PLN. Uczciwie przyznaję się, że każdemu zaokrągliłem do 50 gr w górę (co razem daje 1507,50 PLN; tak łatwiej będzie mi rozliczyć, no i odbyłem w tej sprawie dwie pajezdki do Olsztyna, więc czuję się rozgrzeszony). Razem z działkami z opłat za rezerwację przedziałów należy mi się więc:
- od Jaksy, Tworasa i Kurczaka po 84,50 PLN
- od pozostałych po 114,50 PLN (Marcin Stablakow dał mi aż za dużo; proszę go więc, by przygotował drobnymi 14,50 PLN a ja oddam mu 50 PLN - łatwiej rozliczyć).
Proszę Kolegów, by każdy przygotował podaną sumę w drobnych. Mogą mi wrzucać do domu, w piątek lub 13-go w pociągu (Olsztyn - Wrocław, odjazd 7:35 z peronu III, wskazane być NAJPÓŹNIEJ 7:15). Kilka spraw (dojazd do i z Olsztyna, prowiant i rodzaj l`eau de vie) dogadamy w piątek o 17:00 w Starówie
.

Ad rem!
Bilety i rezerwacje w obie strony opłaciłem przed 2,5 godzinami. Wydałem na nie równo 1501,74 PLN. Uczciwie przyznaję się, że każdemu zaokrągliłem do 50 gr w górę (co razem daje 1507,50 PLN; tak łatwiej będzie mi rozliczyć, no i odbyłem w tej sprawie dwie pajezdki do Olsztyna, więc czuję się rozgrzeszony). Razem z działkami z opłat za rezerwację przedziałów należy mi się więc:
- od Jaksy, Tworasa i Kurczaka po 84,50 PLN
- od pozostałych po 114,50 PLN (Marcin Stablakow dał mi aż za dużo; proszę go więc, by przygotował drobnymi 14,50 PLN a ja oddam mu 50 PLN - łatwiej rozliczyć).
Proszę Kolegów, by każdy przygotował podaną sumę w drobnych. Mogą mi wrzucać do domu, w piątek lub 13-go w pociągu (Olsztyn - Wrocław, odjazd 7:35 z peronu III, wskazane być NAJPÓŹNIEJ 7:15). Kilka spraw (dojazd do i z Olsztyna, prowiant i rodzaj l`eau de vie) dogadamy w piątek o 17:00 w Starówie

Na razie Jachimek jeszcze mi się nie znudziłsrebrny_lis pisze:dyby Camillo kiedyś też chciał przejść na bardziej russkij kawaleryjski image, to polecam np. portret Dawydowa w tej samej manierze plastycznej (i z tej samej ruskiej książeczki!) co Bagration Damiana.

Jak fajno być studentemsrebrny_lis pisze:od Jaksy, Tworasa i Kurczaka po 84,50 PLN

Jutro mogę spóźnić się kilka minut, gdyż podskoczę jeszcze do przemiłej krawcowej po nowiuśką obozówkę. 

-
Wy aprawdziony, sołdat
! Padażdziom.

-
Przypominam naszym studentom (Jaksa, Kurczak, Tworas), żeby w swym "młodzieńczym nieuczesaniu" nie zapomnieli zabrać ze sobą stosownych LEGITYMACJI upoważniających ich do ulgi.
Podana w moim poście wyżej cena biletów jest kombinacją: grupowości, ulgowości studenckiej, rezerwacji i faktu, że ulgi wynikające z grupowości obowiązują jedynie na trasie Olsztyn - Wrocław i odwrotnie; odcinek m. Wrocławiem a Kłodzkiem (i odwrotnie) to zwykłe bilety normalne (11) i ulgowe (3). Studenci są więc w bilansie lekko do przodu a my - duzi chłopcy (i dziewczynka
) inwestujemy marne 14,50 PLN. To info dla ewentualnych "płaczków jewrejskich", bo zakładam, że nie traktujemy w ten sposób naszych kampanii i bitew. Dochodzi koszt jakiegoś jedzonka w pociągu tam-i-z-powrotem oraz "paliwka", ale do jedzenia i tankowania nikt nikogo nie zmusza
.
Podana w moim poście wyżej cena biletów jest kombinacją: grupowości, ulgowości studenckiej, rezerwacji i faktu, że ulgi wynikające z grupowości obowiązują jedynie na trasie Olsztyn - Wrocław i odwrotnie; odcinek m. Wrocławiem a Kłodzkiem (i odwrotnie) to zwykłe bilety normalne (11) i ulgowe (3). Studenci są więc w bilansie lekko do przodu a my - duzi chłopcy (i dziewczynka

paszport polsatu może być ? 

-
Wyłącznie zaświadczenie o wysłuchaniu dwóch semestrów Telewizyjnego Technikum Rolniczego
.

Ja biorę książeczkę zdrowia pracownika gastronomii...

-
Ojej, to już nie robisz na trzecią zmianę w piekarni w Czyżewie?
Bo ja mam tylko przeterminowany Paszport Toruńczyka
...
Bo ja mam tylko przeterminowany Paszport Toruńczyka

Chodzą plotki, że ich tam pozalewało, co nie jest prawdą.
Właśnie rozmawiałem z Olą, wszystko ok.
Właśnie rozmawiałem z Olą, wszystko ok.
-
Dopiero ich "zaleje"
... A poważnie to też śledzę komunikaty meteo i jestem dobrej myśli.

- olsztyniak
Decyzja --- jedziemy w mundurach ?
- Książe Warmii