Augustów co zwiedzić gdzie pokopać?
Moderator: korvettenkapitan
- majsterPK-3
Augustów co zwiedzić gdzie pokopać?
Witam wszystkich serdecznie, tak jak w temacie szukam godnych polecenia atrakcji do zwiedzenia w trakcie wypoczynku na ośrodku nad jeziorem Necko, gdzie zabrać dzieciaki? jak wygląda wędkowanie na wymienionym jeziorze, gdzie warto w jego okolicy wyskoczyć z wykrywką na kilka godzin pokopać, wiem że forum to nie ten region ale może ktoś podpowie cos ciekawego, z góry dziękuję za wskazówki, pozdrawiam
Re: Augustów co zwiedzić gdzie pokopać?
W Augustowie z fantami ciężko, w okolicy Necka jak dla mnie wychodziły same łuski, tak samo nad jeziorem Sajno. No ale warto próbować, nic nigdy nie wiadomo. A co do zwiedzania to zabytków w tym mieście zbytnio nie ma. Większość atrakcji związana jest z wodą. Ewentualnie organizowane są wycieczki do Wilna lub jeżeli jesteś zmotoryzowany to można jechać do klasztoru nad Wigrami lub zobaczyć wiadukty kolejowe w Stańczykach. W samym Augustowie polecić mogę wyciąg nart wodnych, rejsy katamaranem lub spacery bulwarami brzegiem Necka, rzeki Netty, kanału Augustowskiego i kanału Bystrego.
- majsterPK-3
Re: Augustów co zwiedzić gdzie pokopać?
Dziękuje bardzo za wskazówki Emilo, czekam na więcej podpowiedzi, jako ze to wypoczynek rodzinny nie będzie zbyt wiele czasu na hobby ale na pewno spróbuję się wyrwać na chwilę