Porządkowanie cmentarza w Labuszewie
Moderator: GILGIN
Re: Porządkowanie cmentarza w Labuszewie
Jeszcze raz dziękuję wszystkim przybyłym za bezinteresowne poświęcenie czasu i energii. Pogoda dopisała, łącznie stawiło się 10 osób, w tym 3 spoza Stowarzyszenia, więc dało się w miarę sprawnie uporządkować groby oraz ich sąsiedztwo, wyprostowaliśmy także obudowę kolejnego zapadniętego grobu. Nie ukrywam, że wrzucając informację o tej akcji w części forum dostępnej dla wszystkich, liczyłem na większy odzew, ale i tak było pozytywnie. Przez trzy lata wykonaliśmy na tym cmentarzu ogromną pracę, ale wymaga on dalszej systematycznej pielęgnacji, więc mam nadzieję, że w przyszłym roku będę mógł liczyć także na forumowiczów. Z ramienia WMSHK w akcji porządkowania cmentarza udział wzięli (w kolejności alfabetycznej): Darol, Empress, Jarool, Olsztyniak, Tworas i Warwick. Bardzo miłą niespodzianką był obfity poczęstunek jaki otrzymaliśmy w podzięce za naszą pracę od rodziny jednej z pochowanych na tym cmentarzu osób.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Aż miło popatrzeć
- Nietajenko
Bardzo mi się podoba taka inicjatywa. Gdyby nie Harpagan to pewnie bym się na to pisał. Może następnym razem się uda. Gratulacje.
- Książe Warmii
SUPER robota jak zwykle stała grupa
Brawa dla Was! Oby więcej takich ludzi
Chciałbym zaprosić wszystkich chętnych forumowiczów na kolejną akcję sprzątania cmentarza w Labuszewie, która została zaplanowana na niedzielę 19.10.2014 od godziny 10.00. Chcemy posprzątać nagrobki i ich otoczenie, poprzycinać zarastającą teren cmentarza roślinność oraz uwidocznić kolejne zapadnięte obmurowania grobów. Pogoda ma być podobno sprzyjająca
W celach organizacyjnych poproszę o informację na kogo mogę liczyć.
Jak bardziej mnie przeziębienie nie powali to będę .
Niestety, mnie nie będzie.
Cel szczytny a frekwencja jak zawsze
Do Tracka bym pojechał, Labuszewo mnie nie interesuje.BLACK pisze:Cel szczytny a frekwencja jak zawsze
- Peter Brunnenitz
Brawo Panie i Panowie, super robota